AMUS u utorak u Brčkom organizuje Stručni skup o zaštiti autorskih prava!

08.11.2016 10:00
amus-u-utorak-u-brckom-organizuje-strucni-skup-o-zastiti-autorskih-prava-main

Kad: 08.11.2016. u 12:00 sati

Gdje: U sali br. 2 Hotela Jelena, Brčko, BiH

 

Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) organizator je Stručnog skupa o zaštiti autorskih prava, koji će biti održan u Brčkom, u utorak, 8.11.2016. godine u sali br. 2 Hotela Jelena, sa početkom u 12:00 sati.

Skup je osmišljen sa jedne strane za autore muzičkih djela, članove i nečlanove AMUS-a, a s druge strane za korisnike i predstavnike korisnika autorskih muzičkih prava (emitera, ugostitelja, prodajnih objekata i svih drugih koji na bilo koji način koriste i javnosti saopštavaju autorska muzička djela). Cilj skupa jeste bolje upoznavanje autora sa njihovim pravima, te korisnika sa sistemom kolektivne zaštite autorskih i srodnih prava. Među zvanicama ovog skupa su i predstavnici različitih institucija, čije je djelovanje u smislu zaštite autorskog prava predviđeno zakonima koji regulišu oblast autorskog prava.

 

``Šta je to autorsko djelo, a šta autorsko pravo?``, ``Koja to prava ima autor, a koja ima korisnik autorskog djela?``, ``Kako zaštiti svoje djelo i kako sigurno i zakonski dozvoljeno koristiti muziku u poslovanju?``, samo su neka od pitanja kako autora, tako i korisnika te svih onih koji su uključeni u provedbu zakona kojim je regulisano pravo autora.

 

Predavač skupa je Haris Hasić, magistar iz domena autorskog i srodnih prava, a skupu će ispred AMUS-a prisustvovati i biti otvoreni za pitanja predstavnici AMUS-a, Nedžad Imamović, član Upravnog odbora AMUS-a i mr. Lejla Trnčić, generalna direktorica Stručne službe AMUS-a. 

 

Prethodna tri skupa upriličena u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu bila su izuzetno posjećena, te su pokazala važnost upoznavanja autora sa njihovim pravima, te korisnika sa sistemom kolektivne zaštite autorskih i srodnih prava.

 

Na ovaj način AMUS želi svim zainteresovanim da približi svoj rad i način na koji kolektivno ostvaruje prava svih autora muzičkih djela.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.