x

NA PRAGU TRIJUMFA

Biden se ponovo obratio: Kada se prebroje svi glasovi uvjeren sam da ću biti pobjednik!

Kandidat za novog američkog predsjednika Joe Biden koji je u vodstvu u odnosu na Donalda Trumpa večeras se obratio javnosti. Govor je bio inspirativan za sve Amerikance. Biden nije želio proglasiti pobjedu, ali je kazao da istinski vjeruje u nju.

"Imat ću više za reći večeras ili sutra. Amerikanci su pokazali da je demokratija srce ove nacije, već dva stoljeća. Uprkos pandemiji, nikada više Amerikanaca nije glasalo nego sada, u cijeloj našoj historiji. Mislim da je to izvrsno", poručio je.

Biden je poručio su za njega ključni ljudi i da je važno da je iskaže volja svih građana kroz svaki prebrojani glas.


"Sada je jasno da smo blizu 270 elektorskih glasova. Sada nisam tu da tvrdim da smo pobijedili, ali tu sam da kažem da vjerujem da ćemo biti pobjednici. Pobijedili smo u Wisconsinu. Imam dobar osjećaj i za Pennsilvaniju. Tu je i Micingan gdje smo osvojili. Okrenuli smo u našu prednost i Arizonu i Nebrasku. Posebno mi je važno da smo dobili povjerenje kod većine Amerikanaca i to povjerenje će rasti", kazao je.

Biden je iskazao ponos načinom vođenja kampanje koja je, kako je kazao, bila duga i teška.


"Ovo je veliku uspjeh. Bila je ovo duga i teška kampanja. Kada izbori budu iza nas, bit će posla da uradimo ono što rade Amerikanci, da smanjimo tenzije, da vidimo i čujemo jedni druge, poštujemo i brinemo se jedni o drugima. Da budemo zajedno, kao nacija. To neće biti lako, nisam naivan. Ali znam vrlo dobro, da bi napredovali, naše protivnike ne smijemo tretirati kao neprijatelje. Mi nismo neprijatelji", jasno je poručio Biden.

Istakao je i da će se brinuti o svim Amerikancima, bez obzira što je bio kandidat Demokrata.


"Bit ću predsjednik svih Amerikanaca. Predsjednik Amerike je dužan brinuti se o svim Amerikancima, i za one koji nisu glasali za mene kao i za one koji su mi dali glas. Amerika je otišla predaleko, vodila je previše bitki da bi bilo drugačije. Nećemo biti tihi, niko nas neće maltretirati i nećemo odustati. Ovo neće biti samo moja pobjeda. Ovo će biti pobjeda demokratije i Amerike", kazao je Biden.

Po pobjede je potrebno 270 elektorskih glasova. Trenutno Biden ima 253, a Trump 213. Ostalo je još mnogo biračkih listića da se prebroji.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.