x

strašno

Djevojčica (8) koju je otac godinama držao kao roba u teškom stanju: Evo gdje je smještena kćerka monstruma sa Zvezdare!

Djevojčica (8), koju je, kako se sumnja, otac držao u kadi i zlostavljao u stanu na Zvezdari nalazi se u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj, gdje je primljena radi rehidratacije i realimentacije.

- Ona joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, piše Telegraf.

Djevojčicu je u stanu držao njen otac (38) za kojim je bila raspisana potjera, a za sve se saznalo jučer kada je žena (45), sa kojom je bio u emotivnoj vezi, sa razbijenim nosem i podlivima ispod oka došla u policijsku stanicu i prijavila ga za nasilje. On je jučer poslije četiri dana potjere pronađen, uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.


"Ona je došla sva isprebijana i krvava. Prijavila je da ju je partner pretukao, da nasilje traje i da je u stanu djevojčica koja ima 8 godina i koju drži kao roba. Policija Palilula je otišla na mjesto i zatekla strašan prizor", rekao je sagovornik.


Otac djevojčice bio je već u zatvoru 2015. godine zbog nasilja u porodici. Djevojčica nikada nije bila kod ljekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dijete nisu nikada vidjele. Nađena je sklupčana u kadi, dezorjentisana, neuhranjena...


Do sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo došlo do saznanja da je djevojčica - dijete (2015) odlukom suda povjereno na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj. U Prvom osnovnom sudu, međutim, kažu da presudom dijete nije povjereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.

.

.

.

.

.


Kurir.rs/Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.