x

Spomenula PREDBRAČNI UGOVOR

Dokaži! Zatvor je raj za ovo! Nikolina odgovorila Miši Grofu, pa mu poručila kakva prava imaju udovice!

Od smrti historičara umjetnosti Vidoja Ristovića, njegova udovica Nikolina Pišek i Vidojev otac, Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, počeli su rat preko medija za nasljedstvo koje je Vidoje imao.

I dok Miša Grof tvrdi da Nikolina nema nikakva prava na nasljedstvo jer je sva imovina na njemu, Nikolina smatra da su ona i njena kćerka ostavljeni na cjedilu i da će preko advokata tražiti svoja prava.

Nikolina rijetko govori za medije od smrti supruga, ali posljednjih dana oglašava se na svom Instagramu. Poslije Mišovih riječi o njoj, Pišekova se oglasila i prvi put rekla šta misli o svekru.


"Ne smijem napisati što bi učinio da zna za postupke svoga oca, kažnjivo je samo i napisati", napisala je između ostalog Nikolina i dodala da je samo dobra udovica samo mrtva udovica.

Vidojeva udovica dobila je podršku mnogih iz javnog sveta što iz Hrvatske što iz Srbije, a podijelila je i post prijateljice o pravima udovice nakon smrti supruga.


"U Francuskoj prije sklapanja braka, odeš javnom bilježniku da ti objasni zakone. Prenosim ono što mi je objašnjeno a sve pod pretpostavkom da je suprug imućan a supruga nije. Imućnog supružniku je pametnije da podijeli imovinu a evo i zašto. Prema riječima gospodina bilježnika, francuski sud je uglavnom na stani žene, majke, čak i u slučaju ugovora koji štiti suprugovu imovinu. Takav ugovor štiti imovinu bogatijeg, ima prednost za bogatog supruga u slučaju razvoda. A za suprugu samo u slučaju smrti/razvoda.


Ako se ispostavi da je imućni suprug zapravo imao dugove, dijeli se i dugovi u istom omjeru u kojem bi se i drugoj situaciji dijelilo bogatstvo. Pa se u praksi dešava da bivši supružnici koji su potpisali takav predbračni ugovor završe na sudu jer se supruga žali. A navodno u većini slučajeva sud presudi u njenu korist, Ponekad čak do takvih iznosa da se imućnom suprugu više isplatilo da ne potpisuje nikakav predbračni ugovor. Sud štiti partner koji je odustao od karijere u korist porodice jer je suprug to možda i zahtijevao od supruge. Možda su se tako dogovorilu. Kako bilo, sud procjenjuje koliko je to novca potrebno isplatiti kako bi žena i djeca mogli zadržati isti standard. Ovo je iz francuske prakse a sad...", piše u objavi koju je podijelila Nikolina.


Pišekova je zatim poslije nove izjave Miše Grofa da je njegov sin sve zapisivao u svoje dnevnike, da ima mnogo podataka koje bi Nikolinu odveli čak i u zatvor, na Instagramu uz emotikon koji plače od smijeha, poručila: "I zatvor bi bio raj naspram ovoga", uz hašteg samodokaži.

Podsjetimo, Ristović je u razgovoru sa medije iznio šokantne optužbe na račun Nikoline.


"Nikolina je ubila mog sina! Ona je izvoljevala kuće, putovanja, bazene, lokale, firme... Trošila je nenormalne količine novca. Vidoje je školovao njenu kćerku iz prvog braka u Londonu i financirao joj švalere. Ne znam kakvu imovinu ona hoće, Vidoje je bio imućan, ali to je moj novac. Mora biti svjesna da njoj ne dam ništa, a ako krenem iznositi sve što znam o njoj, biće uhapšena", rekao je Ristović.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.