ERO SA OVOGA SVIJETA: PREMIJERA - Dom Mladih Sarajevo

08.02.2023 20:00

Datum: 08/02

Mjesto: Dom Mladih Sarajevo, Sarajevo

  Legendarni Marinko Ćutuk i Primi me u Domu Mladih

Premijerno izvođenje predstave, poklon gradu Sarajevu u čast 39. godišnjice otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu - regionalni hit

Datum: 08/02 (februar) u 20:00 sati

Mjesto: „Dom mladih“ - Skenderija, Sarajevo

„ERO SA OVOGA SVIJETA“

                             ( Marinko Ćutuk & Primi me)

By Željko Ninčić

Željko Ninčić, tvorac i autor legendarne Sarajevske Audicije, do sada je izveo preko 3000 predstava, gdje ga je vidjelo skoro 2 mil. gledalaca, širom bivše države.

Samo u Beogradu, u Dvorani Doma Sindikata,kao i u Zagrebu u Velikoj Dvorani Vatroslav Lisinski je imao skoro po 50 nastupa. Jedini, koji je sa svojom trećom Audicijom, Primi me, imao exYu turneju, poslije 90.tih godina ,od preko 1200 predstava.

Ljubitelji Audicije i BiH humora, Ninčića znaju po Davoru Stevanoviću i recitacije o keruši i 7 malih kučića, zatim po Marinku Ćutuku, iz tzv. Nove Audicije , koji je 4 sata ćamio ćekajući i Veseli izbjeglica sa njegovim čuvenim „Primi me“.

Željko Ninčić sam za sebe kaže da je Ero sa ovoga svijeta, pa se tako zove i predstava.

Ovo je po prvi put da Ninčić radi stand up varijantu gdje se gledaoci mogu prisjetiti kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija.

Nedavno je u Splitu,u Lori, zbog velikog interesa predstava izvedena peti put.

U predstavi se pojavljuju:

Marinko Ćutuk, Hercegovac koji govori o svojim utiscima i doživljajima sa audicija širom regiona,kao i svom odnosu prema današnjim dogadjanjima i ljudima i svim promjenama koje se dešavaju .

Drugi lik, Veseli Bosanac, koji takodje spominje svoje iskustvo sa audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice, kao i iskustvo iz Kanade, gdje je proveo jedno vrijeme i pravi paralelu ta dva svijeta.

U predstavi, trajanja od preko 1,40, Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćeno sa uvijek prisutnim suvremenim dogadjanjima i zapažanijima, ali ovoga puta stand up varijanti . Upravo ta monološka forma, daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i humora nisu do sada doživjeli.

Ne propustite pogledati jednog od najgledanijih glumaca u regiji, tvorca i autora legendarne Sarajevske Audicije u predstavi „ERO SA OVOGA SVIJETA“ -

08.02.2023. u 20 sati u Domu mladih - Skenderija - Sarajevo


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.