RECEPTI
Gljive iz rerne
Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako biste sjedinili sve sastojke
Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako biste sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.
Sastojci
900 g gljiva
1 kašika ulja
3 kašike balzamičnog octa
2 kašike sojinog umaka
3 češnja, nasjeckana
½ kašičice timijana, nasjeckanog
So po ukusu
Papar po ukusu
Priprema
Zagrijte rernu
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Sjedinite sastojke
U posudi sjedinite ulje, balzamični ocat, sojin umak, češnjak, timijan, so i papar te umiješajte gljive.
Pecite
Nadjevene gljive raširite na lim za pečenje te ih pecite u zagrijanoj rerni 20-ak minuta dok ne omekšaju. Na pola vremena, nakon 10-ak minuta, gljive malo izmiješajte te ih nastavite peći.
Izvor: avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.