x

vn rusije

Hamilton slavio u Sočiju, harakiri Ferrarija!

Lewis Hamilton pobjednik je 16. utrke ove sezone Formule 1. Vozač Mercedesa je bio najbrži na stazi u Sočiju u okviru Velike nagrade Rusije. 

Hamilton je startao drugi, ali nakon što ga je Vettel pretekao pao je na treće mjesto. Vozači Ferrarija su otišli u box, pa je Britanac preuzeo vodstvo, a nakon toga su mu u prilog išle sretne okolnosti, izlazak safety cara u 28. krugu iskoristio da zadrži prvo mjesto te stigne do 9. pobjede u sezoni.

Drugi kroz cilj je prošao Valtteri Bottas koji se 20-ak krugova branio on Charlesa Leclerca. Na kraju je drugi vozač Ferrarija iako je imao pol poziciju završio na trećem mjestu.

Tragičar dana je Sebastian Vettel koji je odlično startao prestigao je Hamiltona i Leclerca, sjajno je vozio i kontrolisao utrku, ali je u 28. krugu zbog kvara na bolidu morao odustati.

Max Verstappen je bio četvrti, a u bodovima su još završili Alexander Albon, Carlos Sainz, Sergio Perez, Kevin Magnussen, Lando Norris i Nico Hulkenberg.

Hamilton je dodatno povećao svoju prednost na vrhu poretka vozača. Sada ima 322 boda. Bottas je drugoplasirani sa 239 bodova. Leclerc je treći sa 215 bodova.

Aktuelnom svjetskom prvaku je bila 82. pobjeda u karijeri kojim se dodatno približio za sada nedodirljivom Michaelu Schumacheru.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.