x

Dobro raspoloženje

Košarkaši Francuske u najjačem sastavu stigli u Tuzlu pred meč protiv BiH

Košarkaška reprezentacija Francuske pod vodstvom selektora Vincenta Colleta danas je stigla u Tuzlu, a sutra će u dvorani Mejdan u ovom gradu odigrati utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Francuski košarkaši su na Međunarodni aerodrom u Tuzli sletjeli oko 12:30 sati, nakon čega su se zaputili prema hotelu Mellain u kojem će boraviti danas i sutra.


Moćna reprezentacija Francuske koju između ostalih čine proslavljeni igrači Nicolas Batum, Evan Fouriner, Nando de Colo, Boris Diaw i Rudy Gobert danas će u Sportskom centru Mejdan u Tuzli odraditi prvi trening.


Podsjećamo, u Mejdanu se sutra od 20:30 sati sastaju košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.


Pred bh. košarkaškom ekipom, koja je izuzetno oslabljena zbog nekoliko otkaza igrača, sutra je težak posao, a selektor Duško Vujošević jučer je kazao kako treba imati hrabrosti izaći na teren protiv ekipe Francuske čak i kada je u oslabljenom sastavu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.