x

Kylian Mbappe saopštio odluku o nastavku karijere!

Kylian Mbappe (24) naredne sezone će nositi dres francuskog prvaka PSG-a, ali ostao je pri odluci da neće potpisati novi ugovor kojeg su mu iz pariškog kluba predlagali. On je istakao da ostaje u klubu za novu sezonu, ali da će o budućnosti odlučiti naredne godine kada mu istekne ugovor.

Kylian Mbappe saopštio je kako ostaje u PSG-u i naredne sezone. Francuski reprezentativac odbio je potpisati novi ugovor s prvakom Ligue 1, pa su počele priče da bi već ovog ljeta mogao otići s Parka Prinčeva.


Ipak, to se neće desiti. Sjajni napadač je saopštio kako će sezonu 2023/2024 provesti u PSG-u i da će naredne godine odlučiti gdje će dalje, prenosi Sportsport.ba.

"Naredne sezone ostajem u PSG-u. Odluku o budućnosti donijet ću 2024. godine", poruka je Mbappea i dodaje:


"Mnogo toga se mogu desiti u godinu dana, posebno kada je u pitanju klub kao što je PSG", poruka je Kyliana Mbappea u razgovoru za Telefoot.

Iako je Mbappe saopštio ove riječi navodno je PSG poprilično nezadovoljan, pa čak i do te mjere da su ga spremni prodati Manchester Unitedu kada klub preuzme bogati katarski šeik.


Cijena koju francuski šampion navodno traži iznosi 200 miliona eura i vidjet ćemo hoće li se ostvariti Mbappeove želje ili će do transfera ipak doći, jer u fudbalu se nikad ne zna.

Kylian Mbappe podijelio članak iz uglednih novina uz jasnu poruku: "Laži..."

Francuski L'Equipe objavio je da je Kylian Mbappe saopštio čelnicima PSG-a da ne namjerava produžiti ugovor koji ističe na ljeto 2024. godine i da mu je plan napraviti pritisak na Parižane kako bi ga prodali ovog ljeta.


Nakon što je Karim Benzema otišao u Saudijsku Arabiju, Real Madrid se iznenada našao u situaciji da mora da dovede vrhunskog napadača i to je očito Mbappeu dalo povoda da PSG-u javi da ne planira ostati nakon isteka sezone 2023/24, kada bi kao slobodan igrač mogao da ode bilo gdje.

A njegova želja je Real Madrid, o čijem dresu oduvijek sanja. Mbappe vjeruje da je transfer ostvariv i ovog ljeta, jer PSG sada nema puno izbora i svakako ga ne želi izgubiti bez odštete, pa je spreman što prije da ga proda.

Le Parisien je zatim izvijestio da je interes obostran i da Mbappe ovog ljeta želi prijeći u Real Madrid. Međutim, kapiten Francuske oglasio se na Twitteru kako bi demantovao priču, pa je na Twitteru postavio link članka uz poruku:

"Laži… U isto vrijeme, što je (priča) veća, to više prolazi. Već sam rekao da ću sljedeće sezone nastaviti u PSG-u, gdje sam sretan", napisao je Mbappe.

Teško je reći šta će se sada dogoditi, da li ćemo svjedočiti velikom transferu već ovog ljeta, što bi bilo možda sjajno za sve u Madridu i za samog Francuza, ali zaista veliki udarac za Parižane jer su prethodno ostali i bez Lionela Messija.

Sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.