x

premiership

Manchester City u derbiju prvenstva savladao Liverpool, utrka za titulu ponovo otvorena

Nogometaši Manchester Cityja slavili su na svom terenu u derbiju 21. kola protiv Liverpoola rezultatom 2:1.

Susret koji je okarakterisan i kao derbi prvenstva s obzirom da su se sastale prve dvije ekipe na tabeli Premiershipa opravdao je očekivanja.

Viđena je otvorena utakmica na obje strane, a više razloga za slavlje su imali domaći igrači.

City je poveo u 40. minuti. Bernardo Silva je pronašao Sergija Aguera koji iskosa sa lijeve strane zakucava loptu u bliži ugao Alissonovog gola za 1:0.

Igrala se 64. minuta kada je viđena najljepša akcija na utakmici. Trent Alexander-Arnold je ubacio sa desne strane, Andrew Robertson je prebacio loptu do Roberta Firmina koji je poslao loptu u praznu mrežu za 1:1.

Radost gostiju trajala je samo osam minuta. Građani su napravili brzu kontru, Raheem Sterling je pronašao Leroyja Sanea koji sa ivice kaznenog prostora šutira precizno i pogađa od stativu za konačnih 2:1.

Do kraja susreta viđeno je još nekoliko prilika, a obje ekipe su imale po jednu stopostotnu.

Aguero je u 82. minuti izašao sam na Allisona, zaobišao ga je, ali je brazilski golman čudesno uspio ipak intervenisati i odbiti loptu u korner.

U 85. minuti nakon kornera Georginio Wijnaldum je iz peterca šutirao iz voleja nakon loše intervencije Edersona, ali je jedan igrač domaće ekipe izbio loptu sa gol-linije.

City je ovom pobjedom prišao vodećem Liverpoolu na samo četiri boda zaostatka, te je sada utrka za titulu ponovo otvorena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.