Marokanska salata
Salata koja može da se jede kao samostalan obrok, a može biti prilog i glavnom jelu.
Sastojci
400 g patlidžana
100 g oraha
1 kašičica meda
3 kašičice jabukovog sirćeta
100 g feta sira
peršunov list
Priprema
Patlidžan dobro operite, pa ga s korom isijecite na kocke. Posolite ga, stavite u cediljku i ostavite da se ocijedi i pusti gorčinu. Patlidžan dobro osušite ubrusom, pa ga stavite u pleh obložen papirom za pečenje, prelijte uljem i pecite oko pola sata na 220 stepeni.
Kratko tostirajte sjeckane orahe. Topao patlidžan prelijte mješavinom meda i sirćeta, promiješajte, dodajte orahe, sjeckani feta sir i peršunov list, pa lagano promiješajte da se sve lijepo sjedini. Salatu možete da jedete i toplu i hladnu.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.