x

Muškarac živi zabarikadiran u svojoj kući već 55 godina: “Ekstremno se bojim žena”

Callixte Nzamwita, 71-godišnji muškarac iz Ruande, živi u izolaciji već 55 godina zbog svog ‘ekstremnog straha od žena‘. Navodno je posljednjih 55 godina proveo u samonametnutom egzilu, točnije zabarikadirao se u svom domu kako bi izbjegao bilo kakav kontakt sa ženama.

Nzamwita se počeo izolirati još u dobi od 16 godina, što znači da radi sve, od spavanja, čišćenja, kuhanja, uriniranja u svom malom zatvorenom prostoru.

Iako mu nikada nije dijagnosticirana, vjeruje se da Nzawita pati od ginofobije, vrlo rijetkog stanja koje se opisuje kao “iracionalni strah od žena”.

U videu na YouTubeu koji je objavio Afrimax TV, Nzamwitza je rekao: “Razlog zašto sam se zaključao unutra i imam ogradu na svojoj kući je zato što želim biti siguran da mi se žene neće približiti.”

“Kad mu pokušamo pomoći, on ne želi da mu priđemo bliže ili da razgovaramo s njim. Umjesto toga, mi mu dajemo stvari tako što ih bacamo u njegovu kuću. Ne dopušta nam da mu se približimo, ali ono što mu ponudimo, ipak uzima s distance”, rekla je jedna od njegovih susjeda u intervjuu za Afrimax.


Živjeti tako povučeno i usamljeno može se činiti nemogućim izazovom za većinu ljudi, ali čini se da je Nzamwita zadovoljan ovim načinom života. Ovaj čovjek koji živi u vrlo skromnim uvjetima namjerava nastaviti živjeti onako kako je činio više od pola stoljeća.

“Način na koji živim mi je sasvim dovoljan. Nikada nisam razmišljao o tome da imam ženu i to mi je skroz u redu. Ne želim žene oko sebe jer me jako plaše”, rekao je Nzamwita.


Ovakve specifične fobije često se mogu razviti tijekom djetinjstva ili adolescencije i mogu postati manje ozbiljne kako starite. Uobičajeni primjeri specifičnih fobija uključuju strah od određenih životinja, poput pasa, ili strah od određenih aktivnosti, poput letenja.


Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.