x

ŽIVOTNO UGROŽEN

Ocu Darka Lazića se bore za život: Smanjio želudac kao i sin, a kroz ove muke je pjevač prošao poslije operacije!

Darko Lazić je smanjio želudac početkom godine, a zatim i njegov otac Milan, 5. decembra. Međutim, stvari su se iskomplikovale.

Milan Lazić, otac folk pjevača Darka Lazića, u teškom je stanju, o čemu je sinoć prvi pisao naš portal. Naime, Milanu se iskomplikovala operacija smanjivanja želuca, kojoj se početkom godine podvrgao i sam Darko, te je sada na intenzivnoj njezi.

- Nisam dobro. U lošem sam stanju zbog mog Milana. Još ne znamo ništa tačno, ljekari ništa ne pričaju. Došlo je komplikacija, operisao je želudac, kao i Darko. On je to teže podnio, kritično je, na intenzivnoj je. Darko je mlad, njemu je bilo mnogo lakše. Svi se molimo za njega - poručila je Branka kroz suze.


Milan se na ovu operaciju odlučio nakon što je Darko uspio da drastično smrša i promijeni svoj fizički izgled zahvaljujući istom operativnom zahvatu, koji mu je urađen u januaru ove godine.

- Kilogrami su mi predstavljali veliki problem, te sam tražio način da ih se riješim. Fizikalnu terapiju nisam mogao u potpunosti da izvodim, a i kretanje mi je predstavljalo problem zbog kilograma. Osim svega toga, krvna slika nije bila baš najbolja i to je prijetilo da nastanu mnogo veći problemi. Na stranu sve to, nisam mogao normalno ni da se krećem, jer sam konstantno imao bolove, što me je baš mučilo - pričao je Darko u januaru.


- Pričao sam se ljekarima i oni su mi rekli da je najbolje rješenje da smanjim želudac. U prvom trenutku bio sam uplašen, plašio sam se komplikacija koje bi mogle da nastanu. Sa hirurgom sam pričao i on mi je objasnio da se radi o rutinskoj operaciji, a da će kilogrami tek nestati poslije nekoliko mjeseci. Sada slijedi period oporavka organizma i dovođenja u normalno stanje. Potrebno je da prođe vrijeme, a nadam se da ću i ovu bitku pobijediti. Cijeli zahvat je prošao bez problema, imam nekoliko malih rezova na stomaku. Pušten sam brzo kući, a poslije nekoliko dana sam otišao na kontrolu. Vjerovali ili ne, sada ne mogu da jedem onu količinu hrane koju sam nekada znao da pojedem. Ako sam prije mogao da pojedem dva parčeta torte, sada je to polovina jednog - ispričao je tada pjevač.


Tri mjeseca kasnije, o smanjivanju želuca ponovo je govorio za medije.

- U početku nisam smio ništa da jedem, a oporavak je protekao u najboljem redu. Nakon dva dana sam izašao iz bolnice. Prvo sam jeo kašice, sad već mogu da pojedem 2, 3 zalogaja mesa. Dobro se osjećam, sve je u redu, hvala Bogu - ispričao je Darko tada.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.