x

Salata od sedam slojeva sa piletinom

​Bogata na oko, praktična i ukusna, ova “salata” je uživanje za sve ukućane.

SASTOJCI

3 šolje gotovo pasirane kuvane piletine

1/2 glavice zelene salate, isjeckane

1 šolja organskog graška, odmrznutog

1 šolja organskog kukuruza šećerca, odmrznutog

1 šolja maslina (crnih ili zelenih) bez koštica

1 šolja isjeckanog celera

1 šolja čeri paradajiza, isečenog na polovine


ZA PRELIV

1 šolja grčkog jogurta

morska so i svježe mrvljeni crni biber, po četvrtina kašičice od oba

sok jednog limuna

1 kašika senfa

2 čena bijelog luka, mljevenog

1 kašika organskog meda


PRIPREMA

U manjoj posudi izmiješajte sve sastojke koji idu u preliv. I stavite ih u frižider da se ohlade dok vi pripremate salatu.

Za salatu je najbolje da uzmete staklenu veiku posudu.

Prvi sloj je sitno sjeckana kuvana piletina.

Drugi sloj čini čeri paradajiz.

Treći sloj masline.

Četvrti sloj grašak.

Peti sloj celer.

Šesti sloj kukuruz.

Sedmi sloj zelena salata.

Na kraju sipajte preliv i prijedlog je da salata odstoji 24h u frižideru, do služenja.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.