x

ZAVRŠITE ILI NA ULICI ILI U ČITULJI: Srpsku pjevačicu išamarao suprug, a njena ispovijest je JEZIVA!

Pjevačici Nataši Bekvalac mnoge javne ličnosti pružile su podršku nakon što ju je suprug Luka Lazukić pretukao prošle subote u njenom domu u kome su zajedno živjeli. Sa njom posebno saosjećaju žene koje su, nažalost, i same prošle kroz isto.

Ne tako mali broj dama sa domaće javne scene bile su žrtve porodičnog nasilja, ali su skupile hrabrost da o tome govore pred cijelim svijetom. O kome se radi i šta su ove poznate ličnosti rekle o nasilju pogledajte u nastavku. 


Ivana Stamenković Sindi

Ivana Stamenković Sindi već godinama sa bivšim mužem Nikolom Pavlovićem vodi sudsku borbu za starateljstvo nad kćerkom. Dok su bili u braku, Nikola je bio nasilan prema pjevačici, o čemu je ona nakon razvoda otvoreno pričala. "Iako ne izgleda kao nasilnik, često je bio grub i znao lako da plane", rekla je jednom prilikom.


Goca Tržan

Pjevačica Goca Tržan takođe je hrabro govorila o nasilju koje je doživjela od svog nekadašnjeg dečka. "Znam, mnogi će se pitati zašto sam trpjela. Nisam smjela da prijavim, pogotovo ne u zemlji Srbiji, a pri tome si jedna Goca Tržan. Željela sam da ga promijenim jer sam ga voljela. Nisam željela da on bude nasilnik i zato sam ostala sa njim. To je najgori momenat. Za mene svi misle da sam otresita i jaka žena, a prije svega sam ljudsko biće. Zaista u tim situacijama kada sam doživjela nasilje, bilo fizičko ili psihičko, izuzetno mi je bilo važno da budem objektivna. A nisam bila. 


Maja Marijana

Pjevačica Maja Marijana prije nekoliko godina pretrpjela je nasilje od supruga Mladena, koga je prijavila policiji nakon što ju je išamarao. "Mislim da nasilje nad ženama mora da prestane da bude tabu tema i da se Balkan konačno suoči sa tim problemom. Žena koja zbog nasilja odluči da ostavi muža završi ili na ulici ili u čitulji. Žena je žena, nebitno čime se bavi", rekla je Maja nakon incidenta.


Ljubinka Buba Dobrosavljev

Voditeljka Ljubinka Buba Dobrosavljev 2011. godine bila je žrtva nasilja svog dečka Nebojše, usljed čega je izgubila bebu. "Nebojša će biti na slobodi dokle god se psihički i fizički ne oporavim. Kada budem spremna, otići ću u sudnicu, gdje ću reći i Nebojšino prezime. Žao mi je što osoba sa kojom sam bila govori kako nisam bila trudna i da imam psihičke probleme. Nebojša nije odavao utisak nasilnika. Bio je benigan, mio i šarmantan. Pokazao je da je slabić koji je uplašen od života i od uloge roditelja koja ga je očekivala. Ne mogu da budem kriva za Nebojšino ponašanje. Mogu samo da se pitam zašto se to sve meni dogodilo?! Ne želim nikakvo sažaljenje, želim samo da apelujem na žene koje su se našle u sličnoj situaciji da ne ćute i da ne trpe", zaključila je Buba kada je smogla snage da priča o svemu što joj se dogodilo.


Ana Marija Žujović

Fitnes šampionka i instruktorka Ana Marija Žujović pretučena je od strane svog nekadašnjeg supruga, voditelja Vladimira Stanojevića, a fotografije nastale nakon nasilja odmah je objavila na društvenoj mreži Fejsbuk. Ona je zatim u policiji do detalja opisala šta se dogodilo. "Oko pet ujutru je došao kod mene. Mislim da je ušao kroz garažu. Probudio me je i rekao da moramo da razgovaramo. Primijetila sam da je pijan. Bio je ljut zbog neke prepiske na Fejsbuku, a ja sam se pobunila što nema povjerenja u mene i što pretura po mojim stvarima, profilu i telefonu. Upozorila sam ga da ću mu vratiti ako to ponovi. Nastavili smo priču i on me je opet ošamario. Krenula sam da mu vratim. Uhvatio me je za ruku i oborio na trosjed. Uspela sam da se otrgnem i pobjegnem u spavaću sobu. Krenuo je za mnom i tu je počeo opet da me udara. Nisam uspjela da se odbranim. Oborio me je na krevet i više puta udario šakama po licu. Osjetila sam da mi curi krv iz nosa i počela sam da plačem. Prestao je da me bije tek kada sam rekla da ću zvati policiju. Krenuo je ka izlazu i tada me je gađao nekom bočicom, ali me je promašio i izašao. Zatim sam oprala krv sa sebe", dio je iskaza koji je Ana Marija dala u policiji.


Milica Dabović

Košarkašicu Milicu Dabović pretukao je početkom prošle godine tadašnji dečko Simon, a ova vijest odmah je podigla Srbiju na noge. "Presjekla sam kad me je posljednji put izmlatio poslije mog rođendana. Uvijek sam krila to, svi su mi zamjerali. Uvijek sam svuda dolazila srećna i nasmijana. Doživjela sam sve i svašta, borim se cijeli život i na parketu, maltretirali su me mnogi treneri i sada nekako kad je sve počelo, mislila sam prestaće, par dana je dobar, pa pet nije.Prvi put kad je za Novu godinu došla policija, komšije su prijavile buku jer ja nisam smjela. Plakala sam, jecala, davala sam im do znanja da ga privedu, a on je u tom trenutku meni rekao: Ako nešto kažeš" Ubiću te". Nisam smjela da progovorim", pričala je tada Milica, koja je ipak prijavila nasilnika.



(Blic)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.