x

3,2,1 Sretna Nova godina Sarajevo !

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove popularnih bendova "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", te Elvira Lakovića Lake, hiljade Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2024. godinu.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Ispred Vječne vatre vladala je prava praznična atmosfera gdje se okupilo više od 15.000 ljudi iako je temperatura oko tri stepena.

NAJČITANIJA VIJEST:

Snažan zemljotres od 7,6 stepeni po Richteru pogodio Japan, izdato upozorenje za cunami

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde.


Novogodišnja noć u Sarajevu je više od koncerta, jer je organizovan i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča", u kojem su se pojavio i dio popularnih "Nadrealista".


Ove godine javni doček je počeo koncertom Sarajevske filharmonije u 19.30 sati, a tradicionalni novogodišnji koncert prenosio se i ispred samog Narodnog pozorišta gdje su postavljeni led ekrani, ali i na prostoru gdje je upriličen doček - u Titovoj ulici ispred Vječne vatre.


Koncert Sarajevske filharmonije odnosno prvi dio dočeka trajao je do 20.40 sati, a nakon to ga je uslijedila pauza koja je ispunjena prigodnim sadržajem.


U 21 sat počeo je program ispred Vječne vatre i prvi od četiri benda nastupali su Laka & Lela, a potom Bombaj Štampa te Zabranjeno pušenje koje je Sarajlije i posjetioce uveo u Novu 2024. godinu. Nakon njih "Sarajevsku priču" kompletirao je nastup Crvene jabuke.

NAJČITANIJA VIJEST:

Marija Šerifović izašla na binu u Zenici, publika u neviđenoj euforiji pjevala uglas

Ove godine je u ponoć bila izvedena neformalna himna grada Sarajeva, pjesma Kemala Montena "Sarajevo ljubavi moja". Nije bilo vatrometa, a umjesto toga ispaljene su konfete. 

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Video pogledajte OVDJE.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.