x

Alfa Romeo

Alfa Romeo dao zeleno svjetlo za 6C?

Pogea Racing GmbH je tuner koji je više od dvadeset godina specijaliziran za dorade alfinih modela i sada je na njihovim stranicama objavljeno kako je "FCA odobrio proizvodnju novog sportskog automobila", odnosno modela 6C. 

Ranije glasine o takvom modelu su ostale službeno nepotvrđene, a i sada je tako mada se u Pogei pozivaju na "apsolutno pouzdani izvor koji je odličan poznavatelj procesa odlučivanje alfinog vodstva."

Štoviše, ne samo da je navodno dano zeleno svjetlo za ovaj automobil, već bi ga mogli vidjeti i prije kraja ove godine, a najkasnije 2019, dok bi proizvodnja započela 2020. kada se očekuju i prve isporuke. Drugim riječima, ovaj bi model stigao iste godine kada se očekuje i novi veliki SUV te godinu prije dolaska velike limuzine. Do 2022. alfina ponuda bi bila temeljito obnovljena, a najveći kandidati za dolazak su nasljednici Giuliette i modela 4C.

Što se samog 6C tiče službenih podataka o njemu za sada nema, no za pretpostaviti je kako će se raditi o modelu s pogonom na stražnja kotače. Svakako bi trebao biti veći od modela 4C, a vrh ponude bi trebala činiti verzija Quadrifoglio koju bi pokretao 2,9-litreni bi-turbo V6 snage preko 500 KS. Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.


Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.