x

Alonso želi postati najkompletniji ikad

Fernando Alonso ponovio je svoju želju da postane najkompletniji vozač u povijesti motorsporta i smatra da mu godine nisu problem budući da motorsport nije poput drugih sportova zbog čega vjeruje da bi bez problema pobijedio mlađega sebe.

Alonso se vratio nakon dvije godine izvan Formule 1, a iako se mučio na prvih nekoliko utrka uspio se vratiti blizu svojih 100% čemu svjedoči i šest uzastopnih osvajanja bodova na posljednjih šest utrka donosi MAXF1.net.

Iako je njegov momčadski kolega Ocon pobijedio na prošloj utrci, Alonso je također bio jedna od zvijezda utrka nakon što je deset krugova zadržavao Hamiltona u puno bržem Mercedesu i time otklonio sve sumnje je li jednako dobar kao prije.

“Ovo nije Tour de France, ovo nisu Olimpijske Igre, ovo nije nogomet kad ste s 23 godine na vrhuncu svojih performansi,” rekao je Alonso za Autosport.


“Da se utrkujem protiv sebe s 23 godine pobijedio bih se s jednom rukom, znate, to nije isto,” objasnio je Alonso koji je u ljeto 2004. napunio 23 godine.

“Nije stvar da ste brži što ste mlađi, tako štoperica ne funkcionira u motorsportu. Postoje ljudi koji žele vidjeti nova imena, žele vidjeti nove nade, žele se riješiti nekih od normalnih imena koja vide svaki vikend.”

“Ali ja sebe vidim u utrkivanju još dugo vremena. Ako je to u F1, sjajno, ako nije F1, pokušat ću loviti neke od preostalih izazova izvan F1, kako bih, nadam se, postao najkompletniji vozač u motorsportu ikad.”

Alonso je uoči vikenda u Mađarskoj, 29.7., napunio 40 godina i uz Raikkonena je postao drugi vozač od aktualnih F1 vozača koji ima više od 40 godina.


Alonso očekuje iznenađenja 2022.

Uoči potpuno novoga tehničkog pravilnika za 2022., koji bi trebao proizvesti bolide koji će se moći bliže pratiti i bolje utrkivati, Alonso vjeruje da nitko nema pojma gdje je u odnosu na konkurenciju te da ćemo vidjeti puno iznenađenja kad krenu predstavljanja novih bolida.

“Radimo na projektu za iduću godinu, ali još je jako rano i nitko ne zna koje su brojke jer se nemate s čim usporediti,” rekao je.

“Svi smo pomalo realni i čekamo drugi mjesec jer ćemo tada vidjeti puno iznenađenja kad svi pokažu svoje bolide."


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.