x

prijatelj BiH

Angelina Jolie čestitala 8. mart majkama Srebrenice: Uvijek ste u mom srcu!

“Sretan 8. mart. Uvijek ste u mom srcu!” Ta kratka poruka holivudske dive Anđeline Đoli (Angelina Jolie) majkama Srebrenice stigla je u teško vrijeme za ovaj grad, ali i cijelu BiH. Buketima cvijeća i izrazima poštovanja vratila je nadu da ova zemlja ima prijatelje u svijetu i onda kada smo ih mi zaboravili ili kada se učini da smo im postali pretežak teret.

Usto, planetarno popularna glumica za američki magazin “Time” uradila je intervju s bh. rediteljicom Jasmilom Žbanić u kojem je svjetsku javnost, kroz razgovor sa sestrom po profesiji i borbi za istinu, podsjetila na opsadu Sarajeva i genocid u Srebrenici, a članice Udruženja “Majke Srebrenice” zajedno su predložile za Nobelovu nagradu za mir.


Nije prvi put da Đoli pokušava skrenuti pažnju na sudbine žrtava rata i prognanika, jer stanovnici kolektivnih centara iz Goražda i Višegrada nikada neće zaboraviti njenu iznenadnu posjetu prije nekoliko godina.


Đoli je višestruko nagrađivana američka glumica i rediteljica, humanitarac i ambasador dobre volje UNHCR-a. Osim žrtvama rata u BiH, svojim angažmanima nastojala je pomoći nemoćnima širom svijeta.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.