x

Super liga

Bajić i Višća strijelci u važnoj gostujućoj pobjedi Basaksehira protiv Antalyaspora

Ekipa Basaksehira slavila je u prvom meču 33. kola turske Super lige na gostovanju kod Antalyaspora rezultatom 2:0, a pogotke za pobjedu postigli su bh. nogometaši Riad Bajić i Edin Višća.

Basaksehiru su bodovi u ovom meču bili prijeko potrebni kako bi zadržali šansu da se bore za titulu prvaka, a nakon današnje pobjede oni imaju 69 bodova, identično kao i Galatasaray koji ima utakmicu manje. 


Basaksehir je od početka krenuo agresivno prema golu Antalyaspora, a u 30. minuti stigli su u vodstvo. Elia je sjajno probio po lijevoj strani, odigrao je povratnu loptu, a na pravom mjestu bio je bh. napadač Riad Bajić koji rutinski desnom nogom šalje loptu u mrežu. 


To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a pitanje pobjednika odlučeno je u 76. minuti kada Edin Višća postiže svoj prvi, a za Basaksehir drugi pogodak čime svojoj ekipi donosi vrijedna tri boda. On je iskoristio asistenciju Emrea koji je oduzeo loptu na sredini terena i preciznim udarcem s desne strane postavlja konačnih 2:0.


Basaksehir će u posljednjem kolu igrati protiv Kašimpaše na domaćem terenu dok će prvoplasirani Galatasaray u ovom kolu prvo igrati sa Yenijem Malatyasporom na domaćem, a nakon toga sa Goztepeom na gostujućem terenu.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.