x

ODUŠEVLJAVA SVE

Bajkoviti dvorac u Njemačkoj: Bio inspiracija za poznati crtani film

Svakako jedni od najfascinantnijih i najposjećenijih dvoraca jesu oni u Bavarskoj koji već godinama privlače i intrigiraju turiste diljem svijeta

Dvorci oduvijek privlače velik broj turista. Što zbog izgleda, što zbog historije i često su jedno od odredište na izletima koje volimo posjetiti. 

Oni oduvijek predstavljaju nešto više od klasičnih spomenika te se smatraju najfascinantnijim građevinama na svijetu. Zbog svoje bajkovitosti i tajnovitih priča i danas potiču divljenje posjetitelja.

Dvorac Neuschwanstein

Svakako jedni od najfascinantnijih i najposjećenijih dvoraca jesu oni u Bavarskoj koji već godinama privlače i intrigiraju turiste diljem svijeta, a jedan od najpoznatijih i najljepših prizora zasigurno je dvorac Neuschwanstein.

Zbog svoje vizure i alpskog ambijenta poslužio je čak i kao inspiracija za dvorac iz Disnejeve Uspavane ljepotice.


Bajkovit dvorac fascinantne vizure

Smješten na vrhu stjenovite izbočine u bavarskom selu Hohenschwangau, ljepota Neuschwansteina ima magnetsku privlačnost koja svake godine privlači više od milijun ljudi.

Mnogi će se složiti da ovaj dvorac izgleda kao iz bajke, a upravo je zbog svoje arhitekture dvorac Neuschwanstein najposjećeniji dvorac u Njemačkoj i jedno od najpopularnijih svjetskih turističkih odredišta.

Svake godine posjeti ga oko milion i pol turista, a uvršten je i na UNESCO-ovu listu Svjetske baštine.


Historijsko mjesto omiljeno turistima

Unatoč tome što je jedan od najpoznatijih njemačkih dvoraca, ono što nije poznato jest stvarno ime bajkovitog, ružičastog dvorca u Njemačkoj.

Mnogi ga zovu uspavanim njemačkim dvorcem, bajkovitim dvorcem ili Dizni dvorcem, malo putnika zna njegovo službeno ime. Važna je čarolija koja se stvara oko ovog historijskog mjesta omiljenog među putoholičarima.

U koje god doba godine se odlučili na izlet nećete pogriješiti jer dvorac oduzima dah u svim sezonama. Ako planirate vikend bijeg iz grada, u nastavku saznajte sve o putovanju i što vas očekuje na ovoj bajkovitoj destinaciji. 

Ako vam je ugodnost iznad svega, na raspolaganju vam je mnogo izleta koji si možete priuštiti za vrijeme posjeta dvorcu Neuschwansteinu. 

Od razgledavanja alpske prirode, upoznavanja s kulturnim sadržajima do pustolovine u Munchenu, piše portal Jurnal.

Most kraljice Marije

Ovaj most je mjesto gdje ćete dobiti kultni pogled na dvorac Neuschwanstein. 

Most kraljice Marije poznat je i kao Marienbrücke, koje je njegovo autentično, njemačko ime. Most se nalazi na udaljenosti oko 15 minuta hoda od Neuschwansteina.

Dvorac iz 19. stoljeća koji zimi izgleda još bajkovitije

Izgrađen u 19. stoljeću za ekscentričnog i tajanstvenog "ludog kralja", Ludwiga II, Neuschwanstein je trebao biti mjesto bijega i pustinjaka. 

Kralj je bio opsjednut stvaranjem savršenog dvorca svojih snova i tako se odlučio na slikoviti ambijent bavarskih Alpa kako bi ostvario svoje najveće fantazije. 

Nažalost, Ludwig II nikada nije odsjeo u ovom bajkovitom dvorcu. Umro je 1886., prije nego što je dvorac mogao biti dovršen. Nekoliko tjedana nakon njegove smrti, dvorac je otvoren za javnost kao muzej, i dalje nastavlja biti domaćinom tisućama posjetitelja svaki dan. I svima je dobro poznat kao Dizni dvorac u Njemačkoj.

Mnogi maštaju o tome da posjete Neuschwanstein, pogotovo zimi. No riječ je o očaravajućem mjestu kojemu dobro stoji svako godišnje doba. 

Svi koji su barem jednom posjetili ružičasti dvorac Neuschwanstein smatraju to putovanjem za koje bi svako trebao doživjeti barem jednom u životu.

Plan razgledavanja

Kako biste otkrili sve što dvorac nudi te uklopili poneki kratki izlet na svom putovanju, bit će vam dovoljna dva dana, a portal Jurnal je napisao plan putovanja.

Prvi dan rezervirajte za razgledavanje dvorca i to odmah nakon doručka. Najpametnije je da svoje karte rezervirate putem interneta kako biste bili sigurni da ništa nećete propustiti, ali i kako biste izbjegli čekanje u redu pri kupnji karata. Prohodajte oko Alpseea i pobrinite se da uhvatite najbolje kadrove za svoju foto kolekciju.

Dođite do Mosta kraljice Marije, tu će vas sigurno oduševiti pogled na dvorac, a i okolna priroda je fascinantna. Svjež alpski zrak i bajkovito okruženje, sasvim su solidna kulisa za ugodno provedeno vrijeme. 

Vođene ture za razgledavanje dvorca organiziraju se u trajanju od 45 minuta i uglavnom su uvijek prepune turista. Nakon što se upoznate sa svim tajnama dvorca, raspitajte se o mjestima gdje se poslužuje najbolja hrana u blizini i uživajte u tradicionalnim njemačkim jelima.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.