x

onemogućeno kretanje

Barikade na ulicama Sarajeva, blokiran saobraćaj! (FOTO)

Zbog snimanja filma "Suosjećanje za đavola", u sarajevskom naselju Marijin Dvor, danas će tokom dana u više navrata dolaziti do povremenih obustave saobraćaja u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine. Kako su nam potvrdili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saobraćajna policija na nekoliko raskrsnica reguliše saobraćaj. 

Privremene obustave saobraćaja traju 15-ak minuta, a zatim se saobraćajnice ponovo otvaraju.

Veliki broj Sarajlija od jutros nam se požalio kako prilikom obustave saobraćaja policajci ne preusmjeravaju vozače na druge pravce, već moraju čekati dok se saobraćajnice ne oslobode. Građani se žale i jer nisu unaprijed obavješteni da će dolaziti do prekida soabraćaja.

Najveće gužve zbog privremenih obustava saobraćaja stvaraju se u naseljima Pofalići i Marijin Dvor.

Podsjećamo, u sarajevskom hotelu "Holiday" snima se film "Suosjećanje za đavola" kanadskog reditelja Guillaume de Fontena.

Film je inspirisan istinitim događajima i temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva.

Glavne uloge u filmu tumače Niels Schneider, Ella Rumpf i Vincent Rottiers.

Snimanje će trajati do 16. marta ove godine na različitim lokacijama i odvijat će se u cijelosti u Sarajevu. Snimanje ovog filma podržala je i Vlada Kantona Sarajevo.

(Izvor/Foto: Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.