x

TRENER ŽELJEZNIČARA

Bašić nakon utakmice: S ovakvim mentalitetom Željo se može nadati nečemu

Iz polušanse u Evropi morate dati gol. Malo što vam se pruži morate davati golove, to je danas bilo malo problem, istakao je Bašić


Fudbaleri Željezničara remizirali su sa Dinamom iz Minska u prvom meču 1. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu (2:2).

"Plavi" su imali zaostatak sve do 84. minute, a onda je rezervista Dženan Haračić na asistenciju Sulejmana Krpića pogodio za 1:2 i svoj tim vratio u život.

Nošeni podrškom prepune Grbavice fudbaleri Željezničara su došli do poravnanja u sudijskoj nadoknadi kada se sjajno snašao Sulejman Krpić i pogodio za 2:2.

Trener Željezničara Nermin Bašić prokomentarisao je utakmicu za Moja TV.

- Prije svega mislim da smo igrali protiv kompaktne, dobre i čvrste ekipe gdje se u određenim momentima i osjeti tih 14 utakmica koje su odigrali u prvenstvu. Jaki su iz tranzicija i gubili smo lopte na centralnom dijelu terena gdje nismo smjeli da izgubimo.

Žao mi je zbog tri izvanredne tri prilike u prvom poluvrmeneu. Ostaje žal sto nismo više uspjeli ući u posjed lopte i mirniju neku igru koja bi nama odgovara, a ne njima - rekao je Bašić.

Istakao je da se njegovi izabranici nisu predavali, da su stvarali akcije i na kraju se fenomenalno vratili.


- To je ta sreća i početak priprema, tri utakmice samo kad odigrate. Iz polušanse u Evropi morate dati gol. Malo što vam se pruži morate davati golove, to je danas bilo malo problem, ali s ovakvim glavama, ovakvim mentalitetom se Željo može nadati nešto dalje.

Ima dosta stvari što sam danas vidio i što moramo u četiri-pet dana popraviti da bi tamo bili ozbiljni. Igramo na neutralnom terenu i ostavit ćemo srce na terenu da obradujemo naše navijače kao i danas - poručio je Bašić.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.