x

Nacionalna turistička organizacija ugostila medije

Bh. novinari u studijskoj posjeti Crnoj Gori: Dobro poznato more i sjever zemlje od čijih prizora zastaje dah! (Galerija)

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je predstavnike poznatih medija iz Bosne i Hercegovine. U periodu od 1. do 7. jula tokom studijske posjete imali smo priliku da se pored uveliko poznatog mora spoznamo sa nestvarnim ljepotama sjevera Crne Gore. Dakle, na samo dva sata od plaža krije se pravo blago i prizori od kojih zastaje dah, stoga bi sjever Crne Gore trebao biti nezaobilazno mjesto tokom vaših odlazaka ovoj državi.


Nacionalna turistička organizacija Crne Gore se pokazala kao vrhunski domaćin, te su mediji iz BiH doživjeli nezaboravne trenutke. Organizacija prema ekipama medija je bila domaćinska, baš onako kako se bh. državljani osjećaju tokom posjete ovoj zemlji.  Kroz aktivnosti predviđene programom putovanja obišli smo prirodne ljepote, te se upoznali sa bogatim historijskim nasljeđem primorja i sjevera Crne Gore. Odmah po dolasku, prvi dan u Podgorici, dočekala nas je saradnica NTO Crne Gore, gospođa Vesna Kazić Šćepanović, koja nas je pratila i bila nam na usluzi tokom čitavog putovanja.


Pored naše ekipe, sa nama su bile kolege sljedećih medija: Anadolija, Dnevni avaz, magazin o putovanjima Place2Go, Sarajevska Sehara. Višednevni boravak se pretvorio u pravu malu avanturu, a čarobna Crna Gora je sve ostavila bez daha. 


Obilazak Starog grada Budve, tvrđave Mogren, panoramski obilazak budvanske rivijere brodom, kupanje na ostrvu Sveti Nikola, obilazak Pržna uz koncerte na šetalištu, posjeta Cetinju, dvorcu Kralja Nikole, posjeta Mauzoleju, obilazak Herceg Novog, Podgorice, Kolašina, vožnja kvadovima (Kolašin, Potoci ski centar, katun Vranjak, Vidikovac, Kordelj - Zekova glava, Pešića jezero), posjeta Rožaju, Plavu, vidikovcu iznad Hridskog jezera... Sve je ovo dio nezaboravnog putovanja Crnoj Gori, a novinari nisu krili oduševljenje. 


"Već treći put sam u Crnoj Gori i oduševljena sam onim što ona nudi. Ima veoma bogatu historiju, kulturu i prirodu, pa sam tokom boravka naučila i saznala neke nove stvari. Moram istaći da je i hrana vrlo ukusna, čak sam neke specijalitete prvi put probala u životu“, kazala je novinarka Dnevnog avaza Amila Ovčina, i dodala da će se rado vratiti u želji da istraži svaki dio Crne Gore.


Svakako, ono što je ostavilo poseban utisak na sve nas jeste posjeta dvorcu Kralja Nikole na Cetinju i Mauzolej na Lovćenu. Zaista nevjerovatan prizor, a direktor našeg portala Vedad Vranj je za crnogorske medije istakao da bi to trebala biti nezaobilazna lokacija za sve turiste, jer se sa jedne tačke pruža veličanstven pogled na veliki dio Crne Gore.


"Imam osjećaj da sam ljeti više u Crnoj Gori nego u Bosni i uvijek se osjećam kao kod kuće. Često komentarišem sa drugovima kako je ovdje skroz domaća atmosfera u odnosu na hrvatsko primorje koje nam je bliže. Definitivno rijetko koja država na svijetu može ponuditi ono što Crna Gora nudi, zato što se sve nalazi na tako malom prostoru. Ako ste sada na moru, kroz dva sata možete biti na planini i smatram da to omogućava pravi odmor i uživanje", istakao je Vranj.


Ono što je posebno izazvalo oduševljenje kod novinara iz BiH jesu prirodne ljepote na sjeveru Crne Gore, koje nismo do sada imali priliku da posjetimo. Vožnja džipovima kroz Kolašin od Rožaja do Plava nam je omogućila da uživamo u pogledima na grandiozne planine, a Adis Grabovica ispred portala Sarajevska Sehara je posebno impresioniran planinskim vijencom Prokletije koji se izdvaja svojom posebnošću.


"Kada rezervišemo putovanja u Crnoj Gori, prvo na šta pomislimo je atraktivno primorje i samim tim nemamo priliku da vidimo šta se nudi na sjeveru. Upravo taj sjever je idealan za odmor gdje turisti imaju mnogo toga obići i uživati u raznim aktivnostima. Takođe, ono što sam primijetio jeste da su Crnogorci veoma gostoljubivi i ono što se kaže, pravi su domaćini. Osjećali smo se izuzetno lijepo zato što su nas ugostili i dali više od onog što nam je zapravo potrebno. Sve to pokazuje da je Crna Gora prava destinacija za odmor i uživanje", kazao je Grabovica.


Predstavnici medija iz BiH su prisustvovali i potpisivanju Protokola o saradnji između NTO CG i Turističke zajednice Kantona Sarajeva u Podgorici, te smatraju da je to prvi korak ka zajedničkom unapređenju turističke ponude dvije organizacije.


Pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju podršku u organizaciji posjete medija iz Bosne i Hercegovine, dale su i lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Cetinja, Podgorice i Kolašina, kao i strateški partneri Budvanska rivijera i Gold Travel. Svakako, ovim putem se zahvaljujemo na sjajnom druženju i gostoprimstvu, a Vama toplo preporučujemo da Crna Gora bude Vaša destinacija čim prije. Ono što je sigurno - nećete se pokajati.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.