x

Iako ga mnogi žele

Bild: Samo je jedan klub razgovarao o transferu Haalanda

Iako se pričalo o prelasku u Real Madrid, a potom i o transferu u Barcelonu, niti jedna od ovih ekipa nije bila direktno zainteresovana za Erlinga Haalanda.

Prema pisanju njemačkog dnevnika "Bild", jedina ekipa koja je imala konkretne rasprave o Norvežaninu je Manchester United.

As u rukavu Crvenih vragova je odnos koji novi trener Ralf Rangnick ima s Haalandom. Nijemac je taj koji je pridonio transferu Haalanda iz Moldea u Salzburg, u januaru 2019., kada je napadač imao samo 18 godina i kada je još bio nepoznanica za mnoge timove.


Haaland bi na kraju sezone trebao napustiti Borussiju Dortmund, kada će njegova odštetna klauzula trebala iznositi 75 miliona eura, što je prihvatljiva cijena za mnoge klubove, pa i za United, s tim da postoji još gomila troškova zbog same plate nogometaša, ali i bonusa koji pripadaju njegovom ocu i njegovom menadžeru.


The Sun pak piše da Haaland ima uslov za Manchester United - moraju igrati Ligu prvaka ako žele da on dođe na ljeto. Do kraja sezone ima još dovoljno vremena, ali trenutno je United na 5. mjestu, no za očekivati je da se plasira u najelitnije klupsko takmičenje.

Haaland je ove sezone postigao 19 golova uz pet asistencija na 15 službenih utakmica za Borussiju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.