x

Blatter i Crnkić uručili priznanja ILH reprezentaciji!

Jučer je u sarajevskom centru UNITIC održana svečana ceremonija povodom uručenja priznanja Internacionalne lige humanista, kojoj je uz veliki broj zvanica prisustvovao i priznanja uručio Joseph Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e, u svojstvu počasnog ambasadora ILH.

Priznanja su uručena fudbalskoj reprezentaciji BiH i selektoru Safetu Sušiću.

U ime fudbalske reprezentacije BiH, predsjednik NSBiH Elvedin Begić, selektor Safet Sušić i kapiten Emir Spahić su dobili priznanje Internacionalne lige humanista, Zlatnu povelju sporta i kulture mira ``Juan Antonio Samaranch`` sa Plaketom i Zlatnom značkom ILH.

Blatter je kapitenu reprezentacije Emiru Spahiću i selektoru Sušiću uručio i posebna priznanja FIFA-e. Predsjednik Stalnog komiteta Internacionalne lige humanista (ILH), Stjepan Mesić, nije bio prisutan, ali je prisutnim pročitano njegovo pismo, u kojem je dobitnicima priznanja čestitao, te reprezentaciji BiH i selektoru Sušiću poželio sreću u predstojećim utakmicama.

Gospodin Blatter je posebne čestitke uputio Dr. Kenanu Crnkiću, kao predsjedniku organizacionog komiteta za dodjelu priznanja fudbalskoj reprezentaciji BiH, predsjedniku Komiteta za međunarodne odnose i saradnju Internacionalne lige humanista, te najmlađem dobitniku Zlatne povelje za znanost i humanizam ``Linus Pauling``, sa Plaketom i Zlatnom značkom Internacionalne lige humanista, koja je dodijeljena na svečanoj ceremoniji, održanoj 07. oktobra, u sjedištu ILH. 

Crnkić je nagradu, koju su ranije dobivale ličnosti kao što su Papa Ivan Pavao II, Kiro Gligorov ili Ahmet Davutoglu, između ostalog zaslužio i objavljivanjem knjige koja ujedinjuje sve ljude u Bosni i Hercegovini.

Laureati su se u prisustvu velikog broja medija zahvalili na visokim priznanjima, te izrazili uvjerenost da će Internacionalna liga humanista nastaviti ispunjavati svoju važnu misiju putevima humanizma ka izgradnji mira u Bosni i Hercegovini i svijetu.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.