x

Newcastle slavio sa 1:0

Blijedo izdanje Uniteda i poraz za konačni kraj šampionskih nada

Manchester United je danas poražen od Newcastlea sa 1:0 čime je vjerovatno izgubio i posljednju nadu da do kraja sezone može bodovno prestići gradskog rivala sa Etihada i osvojiti titulu u Premier ligi.

Od početka utakmice se moglo vidjeti da ovo neće biti dobar dan za Crvene đavole, a domaći su već u petoj minuti propustili odličnu priliku za vodstvo. Shelvey je snažno šutirao, a De Gea još bolje odbranio.

Do kraja poluvremena su obje ekipe imale još nekoliko prilika, a najozbiljniju su propustili gosti. Matić je fantastično proigrao Martiala koji je izašao jedan na jedan sa Dubravkom, a novi golman Newcastlea se na debiju iskazao sjajnom odbranom.

Igrao se 65. minut kada je Newcastle poveo sa 1:0. Matt Ritchie je prvim golom u sezoni donio veliku radost domaćim navijačima na St. James Parku, a na kraju će se ispostaviti i pobjedu.

Do kraja utakmice je United pokušao doći makar do boda, ali Dubravka je sa kolegama iz odbrane uspio neutralisati napade gostiju i Newcastle je proslavio veliki trijumf.

Manchester United ostaje na drugom mjestu sa 56 bodova, vjerovatno nedostižnih 16 bodova manje od Manchester Cityja. Newcastle je zahvaljujući ovoj pobjedi napredovao sa 17. na 13. mjesto na tabeli Premier lige.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.