x

Boca vina Aurum Red zlatne serije košta 25 hiljada €

Najskuplja flaša vina Aurum Red zlatne serije prodaje se po cijeni od 25.000 evra.

Najskuplja flaša vina Aurum Red zlatne serije proizvodi se koristeći alternativni tretman koji se koristi pri liječenju nekih karcinoma.

Aurum Red gold serija proizvedena je u seriji od samo 300 boca od kojih je svako vintidž, upotrebom Tempranillo grožđa iz vinarija starih preko 100 godina.


Terapija kiseonikom se koristi za obogaćenje vode koja navodnjava vinovu lozu kiseonikom, na taj način dozvoljavajući da samo najčistija voda lišena bilo kakve zaraze i gljivica, hirdira vinovu lozu.

Kažu da se terapija kiseonikom preporučuje kod pacijenata oboljelih od mnogih teški oboljenja. Španski vinar Hilarijo Garsija ima drugačiji pristup od većine kada je u pitanju proizvodnju vina u njegovim vinogradima La Mancha.


Ostavlja samo jednu grupu grožđa u vinogradu prije nego što primjeni ozonsku terapiju.

On kaže: "Primjena ozona pomaže eliminaciji korjenskih gljivica i bakterija štetnih za razvoj biljke. Također oksigeniše zemlju i biljku, što znači da nema ograničenja za njen rast…Ovo omogućava biljci da usmjeri sve svoje napore na taj grozd, postižeći ono što vjerujemo da je izvanredan kvalitet".


Poput potencijalne medicinske koristi, jedinstveno vino može ostati otvoreno nedeljama bez da izgubi sva svoja svojstva.

Garsija je dodao da se svaka bočica nalazi u posebnoj kutiji i ima zlatnu medalju.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.