x

Moguće je otkazivanje

Borba Khabiba i Fergusona je jednostavno ukleta

Borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona mogla bi biti otkazana.

Uzrok je naravno koronavirus koji je poharao svijet, a iz dana u dan sve je više zaraženih i u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se odgađaju svi veliki događaji.

NBA liga je suspendovana na neodređeno vrijeme, a postoji mogućnost da se odgodi i UFC 249 koji je na programu 18. aprila u Brooklynu.

Ako se to desi bit će to i peti put da propadne potencijalni dvoboj Khabiba i Tonyja. Prethodno je njihov duel otkazivan četiri puta, po dva puta su obojica odustajala od borbe zbog povreda, te se ova borba smatra ukletom.

"Bogovi jednostavno ne žele da se ova borba održi", napisao je nekadašnji član UFC-a Ben Askren nakon što je čuo za mogućnost otkazivanja.

Ipak, prvi čovjek UFC-a Dana White tvrdi da još uvijek nije donijeta nikakva odluka o otkazivanju i da sve pripreme teku po planu. Međutim, s obzirom na pandemiju koronavirusa vrlo lako bi se moglo desiti da sve aktivnosti i u najjačoj borilačkoj organizaciji svijeta ubrzo prestanu.

Ovog vikenda na rasporedu je Fight Nigth u Brazilu, a zatim slijede eventi u Londonu, Columbusu i Portlandu. Još uvijek nijedan nije otkazan, ali ne znači da ubrzo neće biti.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.