x

Britanski omaž Ferrarijima iz šezdesetih

Britanska firma GTO Engineering objavila je dizajnerske crteže svog najnovijeg projekta - ručno rađenog sportskog automobila u retro stilu.

GTO Engineering važi za jednog od najboljih specijalista za Ferrari automobile.

Osim što servisira modele ovog italijanskog proizvođača, kompanija sa Ostrva bavi se i restauracijom klasičnih Ferrarija, kao i izradom rezervnih dijelova za starija vozila kojima je potrebna popravka.

U sklopu najnovijeg projekta, GTO Engineering priprema laki sportski automobil mase ispod 1.000 kg, koji će slaviti auto-moto sport šezdesetih i klasične Ferrari modele iz tog perioda.

Automobil prigodnog kodnog imena Moderna za sada je još "na stolu za crtanje", a u planu je da bude postavljen na čelično-aluminijumsku mehaničku osnovu, dok će karoserija uglavnom biti izrađena od ugljeničnih vlakana.

Vrata i hauba će biti takođe od aluminijuma, a automobil će za pogon koristiti V12 motor razvijen u kompaniji GTO Engineering.

Na prvim crtežima se vidi da je Modrena dizajnirana po ugledu na čuveni Ferrari 250 GTO, ali i druge modele iz te ere. Za razliku od retro dizajna, ovaj automobil će koristiti savremena tehnološka rešenja, uključujući LED prednja i zadnja svjetla, moderni izduvni sistem i elektroniku.

Kupcima će biti ponuđene brojne opcije personalizacije, poput raznovrsne palete boja i prilagođavanja raznih komponenata, kao što je ogibljenje ili prenosni sistem.

Svaki primjerak će biti ručno napravljen u radionicama firme GTO Engineering u Velikoj Britaniji. Datum lanisranja modela Moderna i cijena za sada nisu saopšteni.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.