x

BYD Denza N7 ima 20.000 narudžbi čak i prije službene premijere

Novi BYD Denza N7 podiže prašinu. 

 Inače dolazi iz kompanije Denza koja je osnovana 2010. godine, a zajedničko je vlasništvo Mercedes-Benz grupacije odnosno Daimlera (10%) te kineskog BYD-a (90%). Ovo je prvi kompanijin SUV koji neodoljivo liči i na coupe model, a isto tako smo već ranije pisali kako je jedan od onih koji radi na Huaweijevom HarmonyOS-u.

Službeno bi se u prodaji trebao pojaviti ovih dana, a kažu kako su već primili više od 20.000 narudžbi tako da ovaj električni automobil ima itekako svijetlu budućnost. Ono što je zanimljivo je podatak kako više od 30% kupaca koji su naručili Denza N7 SUV već imaju jedan njihov model, Denza D9 MVP (Multi-Purpose Vehicle), što znači kako kupci imaju veliko povjerenje u ovaj brend.

Samo ćemo vas podsjetiti kako je Denza N7 SUV model srednje veličine i vrlo prostran za pet putnika, dužine je 4860mm, širine 1935mm i visine 1602mm, te ima međuosovinski razmak od 2940mm, te zahvaljujući svojim karakteristikama može postići brzinu do 180km/h, uz odličan dizajn te brojne napredne tehnološke mogućnosti kao što su punjenje s dva punjača i laserski radar, prenosi Računalo.com.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.