x

CENZURA KOJA VLADA SVIJETOM ZBOG GAZE STIGLA I DO ŠPRAJCA: EVO ŠTA IM JE PORUČIO

U emisiji “Stanje nacije” popularni hrvatski TV voditelj Zoran Šprajc se osvrnuo na ranije izdanje u kojem je govorio o strahovitim napadima Izraela na Gazu.

Šprajc je Izrael okarakterisao kao terorističku državu zbog njihovih metoda koje koriste kao odmazdu za napad Hamasa koji se dogodio 7. oktobra, a onda je uslijedilo ono što brojni korisnici interneta u posljednjih mjesec dana doživljavaju.


Šprajc je kazao kako ga je zbog takvih komentara kaznio i YouTube. Sarkastično je prokomentarisao kako je “Gaza postala jedno od najljepših područja na svijetu”.

U prošloj emisiji dogodio nam se propust, jer smo govoreći o zbivanjima u Pojasu Gaze istakli kako u obračunu s terorizmom i Izrael koristi terorističke metode te time zapravo i sama postaje teroristička zemlja. To je možda bio pomalo promašen pristup zbog osjetljivih snimaka iz Gaze zbog kojih je platforma YouTube ograničila pristup tim snimkama naše emisije, iako ih je cijeli svijet gleda danonoćno na društvenim mrežama i u televizijskim emisijama.

Dakle, ne vjerujte snimcima razorene Gaze, ubijene i ranjene djece, gladnih i žednih civila. Jer nakon nedavne Humanitarne intervencije Izraela u Pojasu Gaze, da ne kažem Specijalne humanitarne operacije u Pojasu Gaze, to je postalo jedno od najljepših područja na svijetu. U njemu se djeca sretno i veselo igraju na prekrasnim pješčanim plažama ili na Play Stationu uživaju u trećem nastavku Balkan Warsa. Pa ponekad djeca možda i prasnu, ali od smijeha, ne od bombi. A zahvaljujući izraelskim investicijama i ulaganjima u ekonomiju Gaze, dostignuta je skoro puna zaposlenost i standard koji premašuje standard civila u Tel Avivu koji sa zavisnošću gledaju kako žive njihova braća Palestinci u Gazi, rekao je Šprajc.


hayat.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.