x

Topnici će se za trofej boriti sa Manchester Cityjem

Chelsea "pao" nakon preokreta, Arsenal u finalu Carabao Kupa

Nakon što je polufinalni susret Carabao Kupa na Stamford Bridgeu završen rezultatom 0:0, Arsenal je na svom stadionu ugostio Chelsea u revanšu i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Ipak, Chelsea je prvi stigao do prednosti. Igrala se sedma minuta susreta kada je pedro poslao odličnu loptu u prostor za Edena Hazarda koji matira Ospinu za vodstvo Plavaca.

Nije se, međutim, dugo čekalo na izjednačenje Arsenala. Mesut Ozil je u 12. minuti izveo korener, Monreal uputio udarac, ali je lopta na putu ka golu prvo pogodila Alonsa, a zatim i Rudigera i završila u golu Chelseaja.

Do kraja prvog poluvremena su obje ekipe imale nekoliko obećavajućih napada, ali se rezultat nije mijenjao, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Arsenal je u nastavku uspio stići i do potpunog preokreta i to preko Granit Xhake koji se odlično snašao u protivničkom petercu u 60. minuti susreta

Chelsea nakon ovog gola nije uspijevao ozbiljnije ugroziti gol domaćina, a na drugoj strani je Iwobi imao sjajnu priliku u 76. minuti, ali šutirao po sredini gola, pa je Caballero odbranio njegov pokušaj.

U posljednjih 15-ak minuta nije bilo većih prilika, pa je Arsenal slavio pobjedu i plasman u finale Carabao Kupa u kojem će odmjeriti snage sa Manchester Cityjem.

Bh. reprezentativac u ekipi Arsenala Sead Kolašinac je u igru ušao u 84. minuti umjesto Lacazettea. 

Izvor: sportsport.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.