x

Cristiano Ronaldo još jednom dokazao zašto je najveći i ispunio želju bolesnom dječaku iz Mostara

Maleni Faris Nožić iz Mostara je dječak koji se godinama bori s ovom bolešću, a imao je životni san da upozna Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo u ponedjeljak, 16. oktobra, po ko zna koji put pokazao je da je čovjek velikog srca, pored toga što je jedan od najvećih igrača svih vremena.


Legendarni Portugalac ispunio je životnu želju 16-godišnjeg Farisa Nožića, dječaka iz Mostara koji boluje od bulozne epidermolize i kod kojeg su prsti bili spojeni od rođenja.

Bulozna epidermoliza je bolest čija je glavna karakteristika krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Za ovu djecu i običan dodir može značiti novu bol i novo oštećenje.

Maleni Faris Nožić iz Mostara je dječak koji se godinama bori s ovom bolešću, a imao je životni san da upozna Cristiana Ronalda.


Nakon medijskog pritiska da su pojedinci privatizovali reprezentaciju, te dan pred utakmicu dovodili svoju djecu, rodbinu, zetove, javio se i maleni Faris kako ima svoju životnu želju, piše Crna hronika.


Cristiano Ronaldo je ispunio želju i Farisu Nožiću, nakon što se već fotografisao sa sinovima Zmajeva Edina Džeke, Miralema Pjanića kao i Gorice Dodik, rodice predsjednika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića.

crnahronika.info


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.