x

spriječen pokušaj da prevare sistem

Dječaka ubicu roditelji planirali da prebace u inostranstvo: Osmislili kako da ga izvedu iz bolnice! Propao im plan!

Majka i otac dječaka (13) koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smješten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vrijeme spriječili pokušaj da prevare sistem.

Otac dječaka, podsjetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško djelo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloljetnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vježbao gađanje, ali i za to da nije obezbijedio uslove za bezbijedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posjedu.


Protiv majke dječaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja djeteta.

- Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru posjeti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, spriječen je u posljednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namjere porodici dječaka. Čak i da im je uspjelo da se nađe na slobodi, što je malo vjerovatno u ovom trenutku, dječak ne bi mogao da napusti zemlju - otkriva sagovornik Kurira.


On podsjeća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir ovjeren kod notara bio važan jer je za izlazak maloljetnog djeteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

- Najvjerovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dječaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je poslije zločina u zdravstvenu ustanovu smješten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče - dodaje sagovornik. Prema njegovim riječima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.


- U slučaju da majka povuče saglasnost, o daljoj sudbini i zadržavanju dječaka morali bi da se izjasne stručnjaci, odnosno komisija vještaka. Poslije njihovog nalaza i mišljenja o njegovom psihičkom stanju i mogućnosti da shvati šta je učinio, konačnu odluku o tome da li on može da bude pušten na slobodu, što je malo vjerovatno, dao bi sudija - objašnjava proceduru sagovornik.

Sagovornik dodaje i da je roditeljima, kako se sumnja, plan bio da majka rasproda svu imovinu kako bi imala novca za novi život u inostranstvu.


- Međutim, u posljednjem trenutku spriječeno je da otac majci da saglasnost - dodaje sagovornik i objašnjava da majka niti može da izvede dječaka iz Srbije, niti može da rasproda imovinu, koju je u međuvremenu i sud blokirao.

- Nema šanse da se dječak koji je izvršio masakr nađe na slobodi. To nije realno - zaključuje izvor.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.