x

premiership

Drama na Wembleyju: Tottenham - Arsenal 1:1, Aubameyang u 91. minuti promašio penal

Ekipe Tottenhama i Arsenala remizirale su u velikom londonskom derbiju, a konačni rezultat u pravoj drami na Wembleyju glasio je 1:1.

Oba tima oprezno su ušla u meč, a faktički prvu priliku igrači Tottenhama poklonili su Arsenalu. Igrala se 16. minuta kada je Lacazette primio na centru jednu loptu, čitava odbrana Tottenhama je ispala, a on je spojio Aarona Ramseyja s golom i Velšanin je mirno to pretvorio u pogodak za vodstvo Topnika od 1:0.

Osam minuta nakon toga Kane je pogodio za 1:1, ali je sudija signalizirao ofsajd, a sljedeću veliku priliku imao je Iwobi u 42. minuti kada je Lloris odbranio njegov pokušaj.

U finišu prvog poluvremena bilježimo dvije velike prilike za Tottenham, ali je golman Arsenala Bernd Leno fantastično zaustavio dva uzastopna pokušaja Sissoka i Kanea.

U drugom poluvremenu prvu veliku priliku propustio je Lacazette kada nije iskoristio dodavanje Monreala s lijeve strane, a onda je uslijedila kazna u 74. minuti. Očajni Mustafi koji je toliko puta bio direktni krivac za pogotke koje prima Arsenal ovaj put je naivno napravio penal nad Kaneom, a najbolji strijelac Tottenhama nije propustio s bijele tačke poravnati na 1:1.

Činilo se da će meč završiti rezultatom 1:1, a onda u 91. minuti sudija Taylor opet pokazuje na bijelu tačku, no Lloris brani pokušaj Aubameyanga koji ni u nastavku akcije nije uspio pogoditi.

Do kraja meča samo je Torreira dobio direktan crveni karton, a s obzirom na to da nije bili pogodaka meč je završen rezultatom 1:1, što je prvi remi Tottenhama u ovoj sezoni.

S druge strane, Arsenal će do meča između Manchester United i Southamptona ostati na četvrtoj poziciji sa 57 bodova, četiri manje od Tottenhama.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.