x

Drljača zakleo sina na samrti: Podari mi unuče, nemoj prezime da nam se ugasi!

Slavni folker Bora Drljača, koji je u nedjelju uveče preminuo u 80. godini života, prema riječima njegovog sina Vladimira, s opakom bolešću se borio, kao lav, do posljednjeg daha. Međutim, umro je s jednom neostvarenom željom - da vidi unuke.

Prema našim saznanjima, on je sinu Vladimiru ostavio u amanet da ne dozvoli da im se ugasi loza.

- Otac mi je još prije dvije nedjelje dao telefon jer više nije želio da komunicira ni sa kim i mi smo to ispoštovali. Mnogo mi je teško da govorim o svemu, trudio se da se izbori za život koliko god je mogao i preminuo je u krugu porodice. Koban je bio njegov melanom, koji se proširio na mozak. Nisam u stanju da pričam kako su izgledali njegovi posljednji dani - izjavio je za Srpski telegraf Borin sin Vladimir, koji je jedva govorio riječi usljed gubitka najznačajnije osobe u životu.


Kako pjevačev nasljednik nije smogao snage da govori o jednoj od posljednjih očevih želja, stupili smo u kontakt s jednim od njegovih rođaka.

- Veliki je ovo gubitak za sve nas, Bora je bio oduvijek pozitivac i nedostajaće nam njegove šale. Bio je iskrena duša i često je tugovao što nema unučiće, da se igra s njima. Vladimir nam je rekao: "Ispuniću tatinu posljednju želju i potomstvom oživjeti uspomenu na njegov neostvareni san, a sanjao je da bude deka jedne malene djevojčice". Voljeli su ga svi, ne samo rodbina već i njegove kolege. Vječno će živjeti kroz svoja djela i pamtićemo ga po tim dobrim djelima - ispričao je za naš list Borin blizak srodnik. On je potvrdio pisanje Srpskog telegrafa od još prije nekoliko meseci, kada je legendarni pjevač izrazio da priželjkuje da postane deda.


- Patim što nemam unučad. Zašto sam sve ovo stvarao? Jedino ja da napravim dijete. Rekao sam sinu: "Nemoj prezime da nam se ugasi". Bio sam budala, Rada ostala u drugom stanju i ja joj rekao da očisti. Bila je baba, reko: "Gdje ćeš ti sad da rađaš". Želio sam žensko dijete. Nema ništa ljepše za roditelje od ženskog djeteta. Sinovi su barabe, muškarci nemaju osjećaj kao što ima žensko. Želio bih da sam zdrav, kao nekada. Da jurim ribe, da ih vodam. Nema koja nije htjela, a sad se bliži kraj. Što se tiče životnih grešaka, to kad me pitaš, da ti kažem da ih je malo bilo. Imao sam sreće, a bogami i pameti. Nisam imao nekih težih povreda. Moje pjesme ostaju narodu zato što su životne. To je moje bogatstvo. Moj početak i kraj - govorio je pjevač u posljednjoj ispovijesti.

Pjevač je prethodnih mjeseci liječen u bolnici, a više puta je i operisan, najprije od karcinoma debelog crijeva, a potom i zbog tromba u blizini srca. Preminuo je u svom domu, nakon teške i mukotrpne borbe s kancerom, koji je metastazirao.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.