x

Počela NBA tržnica

Durant, George, Paul i Jokić dobili ogromne ugovore za ostanak, Jordan prešao u Dallas

Od danas NBA klubovi smiju pregovarati sa igračima za predstojeću sezonu, a prvi potezi koji su povučeni su spektakularni.

Kevin Durant, Paul George i Chris Paul će ostati u svojim klubovima, dok će adresu stanovanja promijeniti DeAndre Jordan.


Kevin Durant je odlučio produžiti ugovor sa aktuelnim prvacima Golden State Warriorsima. Durant je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu, a to najvjerovatnije znači kako će nakon ove sezone raskinuti ugovor kako bi potpisao novi, po mnogo boljim finansijskim uslovima. No, ni ovaj nije uopće loš. Ukoliko ostane obje godine ugovora zaradit će 61,5 milion dolara.

Paul George je potpisao četverogodišnji ugovor sa Oklahoma City Thunderom vrijedan 137 miliona dolara, s opcijom prekida saradnje nakon treće godine.


Najbolje je prošao Chris Paul. Houston će mu tokom naredne četiri godine iskeširati čak 160 miliona dolara, odnosno 40 po sezoni, čak i kad bude imao 37 godina. Nije nevažno napomenuti da se kao predsjednik Udruge NBA igrača izborio da može potpisati ovakav ugovor.

Nikola Jokić je svoju vjernost Denveru debelo naplatio. Nuggetsi su mu ponudili petogodišnji ugovor vrijedan 148 miliona dolara, što je srbijanski centar i prihvatio.


Prva zvijezda koja je zvanično odlučila dići sidro je DeAndre Jordan. Centar Los Angeles Clippersa je prešao u Dallas, a Mavericksi će mu za jednu godinu ugovora dati 24,1 milion dolara.

Od ostalih dešavanja danas izdvojit ćemo dolazak Brada Wannamakera iz Fenerbahčea u Boston (831.300 dolara za jednu godinu), te Trevora Arize iz Houstona u Phoenix (15 miliona za jednu godinu), a sve ugovore koji su prvog dana dogovoreni možete pogledati ispod.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.