x

novi detalji

Dva inspektora u civilu spavaju s Kostom! Pritvorski dosije dječaka ubice s Vračara: Otkrivamo nove detalje o monstrumu iz Ribnikara!

U sobi malog monstruma danonoćno su dva inspektora, a do njega mogu da dođu samo tri ljekara, koji su obavezani na ćutanje.

Dječak-monstrum Kosta Kecmanović (13), koji je napravio masakr u OŠ " Vladislav Ribnikar", smješten je sam u sobi s toaletom na Dječjoj klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije. On je pod posebnim bezbjednosnim mjerama koje zajedno sprovode MUP Srbije i Klinički centar. Bolnica će funkcionisati u vanrednim uslovima koji liče ne zatvorske sve dok ga tu budu vještačili psihijatri i psiholozi poslije nezepamćenog zločina koji je počinio 3. maja, kaže obaviješteni izvor za Srpski telegraf.

Gledano od glavnog ulaza na kliniku, maloljetni ubica boravi u zadnjem dijelu ove ustanove, na prvom spratu, gdje se nalazi odjeljenje za autizam. S njim u sobi su neprekidno dva inspektora u civilu koja ga drže pod budnim okom, saznaje Republika.


Tačno se zna ko, osim policajaca smije da komunicira s njim.

- U sobu dječaka ulaze samo tri ljekara koja sve informacije o njemu čuvaju u strogoj tajnosti čak i od kolega u klinici. Kao i ljekari, i inspektori su obavezani da informacije o ponašanju i boravku Kecmanovića ne šire dalje - kaže naš izvor.

Bivši obavještajac Boža Spasić tumači da je mali monstrum upravo zbog svojih godina tu smješten.

- Izdvojen je na tu lokaciju, u bolnicu u kojoj se nalaze izolovane prostorije, s koncepcijom ustanove u zatvorskom režimu. To je prostor u kom se nalazi visokozaštićena ličnost. Režim je isti kao i u Centralnom zatvoru, čuvaju ga zatvorski čuvari u civilu. Obučeni su tako jer je to bolnica. Vjerovatno u prostoriji u kojoj se nalazi postoji video i audio nadzor. Njemu prilazi ljekarsko osoblje koje je neophodno u njegovom liječenju, a ono je svedeno na minimum da bi on imao kontakt samo s određenim brojem osoba. Tu su oni koji su neophodni za njegovu njegu i hranu. On jede istu hranu koju jedu u bolnici. Tu ne može niko da uđe, a takođe ne postoji ni varijanta da neko uđe u zonu zaštićenog prostora - objašnjava Spasić funkcionisanje bezbjednosnih prstenova.


Dječaku-monstrumu porodica dostavlja odjeću i dozvoljene predmete preko osoblja bolnice.

- Klinika u kojoj se nalazi nema uslove da mu bude obezbijeđen izlazak u šetnju i tako će biti sve dok je na ispitivanju - izričit je naš izvor iz bolnice.

Zbog Kecmanovića se apsolutno čitava klinika drži pod ključem i budnim okom srpske policije, koja je raspoređena oko bolnice. Režim rada zbog danonoćnog prisustva policije i doktorima i medicinskom osoblju diktira drugačije uslove rada.

Za svaki ulazak roditelji malih pacijenata moraju da traže dozvolu zaposlenih i prolaze rigoroznu kontrolu da bi sve funkcionisalo besprijekorno u uslovima koje diktira obezbjeđivanje dječaka-ubice.


Policijske snage su na svakom koraku, na prilazima, u parku, na parkingu, kao i u bolnici.

- Mislim da i unutra po holovima ima inspektora u civilu koji motre na svakog ko im uđe u vidokrug. Na taj način se sprečava da mladi monstrum dobije bilo kakvu informaciju spolja - ispričao je za Republiku roditelj jednog 10-godišnjeg pacijenta.

On kaže da je primijetio da je u međuvremenu čak i na staklena vrata hodnika u kojem je Kostina soba postavljena folija koja zaklanja vidik.

Pored policije, na vratima klinike stoji bolnički čuvar i otključava i zaključava vrata. Njemu se obraćaju i doktori za ulazak, a osim njega, u pojasu opsade bolnice učestvuje i medicinski kadar.

Policijski automobil 24 sata stoji kod rampe i patrola motri na sve ulaze, a sa zadnje strane zgrade nadziru prozore Kostine sobe. Na svim vratima i prozorima su rešetke.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.