x

Nova pobjeda Kraljeva

Efikasan meč u Madridu, Real u četvrtfinalu

Real Madrid je i u revanšu bio bolji od Atalante, pa zasluženo ide u četvrfinale Lige prvaka.

Madriđani su u Bergamu slavili s 1:0, a večeras su ovjerili plasman među osam najboljih na Starom kontinentu, pošto su goste iz Italije savladali s 3:1.

Mnoge stvari riješili su pogotkom Karima Benzeme u 34. minuti i nakon velike greške gostujuće odbrane, konkretno golmana Spotiella. Taj gol je donekle 'ovjerio' plasman Kraljeva u narednu rundu takmičenja.


U 52. minuti velika prilika za Real, Mendy je uposlio Viniciusa, a Brazilac šutira pored gola u stopostotnoj šansi. Samo šest minuta kasnije, penal za domaće.

Toloi je srušio Viniciusa, prekršaj je bio očigledan, a Sergio Ramos je bio precizan s 11 metara. Interesantno da je VAR provjeravao situaciju jer je faul napravljen na liniji kaznenog prostora.


Zapata je u 67. minuti imao šansu za Atalantu, no nije uspio da savlada Courtoisa, a minutu kasnije Real zamalo da dođe do trećeg gola. Ipak, Benzemin udarac glavom brani Sportiello, a onda Francuz iz blizine pogađa stativu.

Real je popustio do kraja, Muriel je u 83. smanjio na 2:1 prekrasnim golom iz slobodnjaka, ali samo dvije minute kasnije Asensio pogađa za konačnih 3:1. Na terenu je prethodno proveo 120 sekundi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.