x

Ekonomski fakultet se ogradio od profesorice Silajdžić, koja je u istu ravan stavila 1. mart i 9. januar

Stavovi članova naše akademske zajednice, izneseni u javnim istupima kada zvanično ne predstavljaju Fakultet, su njihovo lično mišljenje, ističu

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sabina Silajdžić našla se na meti kritika kada je u istu ravan stavila obilježavanje Dana nezavisnosti BiH 1. marta i neustavnog tzv. "dana RS.

Nakon toga se Ekonomski fakultet ogradio od svoje profesorice.

- S obzirom na mnogobrojne medijske upite u povodu javnih istupa zaposlenika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želimo istaknuti da stavovi članova naše akademske zajednice, izneseni u javnim istupima i to u slučajevima kada zvanično ne predstavljaju Fakultet, jesu njihovo lično mišljenje, a ne zvaničan stav Institucije.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu se ograđuje od pojedinačnih stavova zaposlenika iznesenih u njihovim javnim istupima ili putem njihovih privatnih kanala i profila na društvenim mrežama, te naglašavamo da isti ne predstavljaju zvaničan stav naše institucije.

Službene izjave Fakulteta isključivo se objavljuju putem naših zvaničnih kanala komunikacije - naveli su sa Ekonomskog fakulteta.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.


avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.