x

sastavio i spisak đaka koje želi likvidirati

Evo kako izgleda skica koju je napravio učenik koji je počinio masakr u školi!

Maloljetni ubica Kosta K, prije nego što je upao u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", napravio je na parčetu papira plan napada, a sastavio je i spisak na kom su se našla imena đaka koje je želio da ubije.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić je rekao da je u 8.40 zamjenica direktorke pozvala dežurnu službu da prijavi pucnjavu, dok je sam izvršilac zvao 8.42 priznavši šta je uradio.

Milić je na konferenciji za štampu pokazao Kostine planove i skice koje je napravio prije masakra. On je naveo da je policija reagovala čim je dobila prijavu:


– Upućene su patrole. Tom prilikom je stradalo osam đaka škole, sedam djevojčica i jedan dječak, kao i radnik obezbjeđenja. Još šest učenika je povrijeđeno, četiri dječaka i dvije djevojčice, kao i nastavnica. Ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Odmah na licu mjesta lišen je slobode, a pronađeno je i oružje kojim je izvršeno krivično djelo - kazao je Milić.

Kako je naveo ubica, je ovo dugo smišljao:


- Ovo je planirano mjesec dana. Pištolj koji je nađen je uzeo iz stana od svoga oca, ostavio u torbu, pripremio i ponio 4 molotovljeva koktela. Pucao je u radnika obezbjeđenja, a potom se okrenuo ka djeci, pucao ka njima i lišio ih života. Ušao je u učionicu, pucao ka učiteljici. Nakon toga poziva policiju i lišavamo ga slobode. Ovo je bio spisak djece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu i, kako je rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz neke igrice – kazao je Milić i pokazao skicu.

- Ovim putem, u ime MUP-a i u svoje lično ime, izražavam iskreno saučešće porodicama smrtno stradale djece i radnika obezbjeđenja.

.

.

.

.

.

Izvor: Informer

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.