x

INTERVJU ZA NEWSMAX

Evo kako je Zelenski odgovorio na pitanje da li bi bilo sukoba u Ukrajini da je Tramp još predsjednik SAD!

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski imao je intervju s Robom Šmitom (Rob Schmitt), voditeljem "Newsmaxa", koji ga je tokom razgovora između ostalog upitao da li bi bilo rata u Ukrajini da je Donald Tramp (Trump) i dalje predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

- Mislite li da je drugačije američko rukovodstvo, drugačije zapadno rukovodstvo, moglo da spriječi ovu agresiju? Postoji mnogo Amerikanaca koji vjeruju da se ova invazija ne bi dogodila da je neko poput Donalda Trampa još u Bijeloj kući. Kakav je vaš stav - glasilo je Šmitovo pitanje.

Zelenski je odgovorio da je zahvalan na pomoći koju je pružio aktuelni predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) i da je za Ukrajinu najvažnija podrška američke javnosti, bez obzira na to koja je stranka na vlasti.


- Pa, vjerujem da je najvažnija pomoć naroda Sjedinjenih Država. Oni plaćaju poreze, a novac koji se izdvaja za podršku Ukrajini dolazi od poreza, i sve je to humanitarna, finansijska, vojna podrška Ukrajini. Tako da sam zahvalan sadašnjem predsjedniku SAD, kao i onima u političkim partijama koje nas podržavaju - rekao je Zelenski i dodao:


- Žao mi je ako ću reći nešto što vam se ne dopada, ali za nas kao zemlju u ratu nije važno da li su demokrate ili republikanci. Narod SAD je taj koji nas podržava.

Istakao je da ne zna šta bi se desilo da je Tramp predsjednik SAD.

- Tako da ne mogu da predvidim šta bi se desilo - rekao je Zelenski.


Dodao je da "vrijednosti SAD su iste, da svako može postati predsjednik".

- Neko može voljeti više Ukrajinu, neko manje. Ali vrijednosti za koje se naša zemlja bori definitivno su one koje podržava SAD - rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik je rekao da je važno da američke institucije poput Senata i Kongresa rade isto bez obzira na to ko je na vlasti, kako bi zadržale "vrijednosti SAD".

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.