x

IZNENAĐUJUĆI PORAZ

Federer nakon više od dvije godine zaigrao na šljaci i izgubio: Znam da neću osvojiti Roland Garros

Švicarski teniser Roger Federer izgubio je u 2. kolu ATP turnira u Genevi od Španca Pabla Andujara sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:4).

Bio je to njegov prvi meč nakon dva mjeseca, a iako šljaka svakako nije njegova omiljena podloga, poraz je prilično iznenađujući.

Andujaru je u prvom setu bio dovoljan break u desetom gemu za osvajanje seta, a Federer je uzvratio istom mjerom oduzimanjem servisa rivalu u trećem gemu drugog seta.


Iako je legendarni Švicarac u odlučujućem setu imao break prednosti i vodstvo 4:2, Andujar je preokrenuo i na kraju slavio.

"Dobra stvar je što mogu da igram tenis ponovo. Fizički se bolje osjećam nego u Dohi i jednostavno moram da prihvatim poraz. Nisam se osjećao kao zaslužujem pobjedu na kraju. Nisam dovoljno toga uradio. Tenis je brutalan, vodio sam 4:2 u trećem setu, a onda sam 10 minuta kasnije izgubio", istakao je on, a onda se osvrnuo na nastup na Roland Garrosu koji počinje 30. maja.


"Znam da neću osvojiti Roland Garros. Nisam siguran da je u posljednjih 50 godina neko došao u Pariz sa 40 godina i poslije pauze od godinu i po dana osvojio turnir koji se igra na pet setova", rekao je Federer.

Inače, bio je ovo njegov prvi nastup na zemljanoj podlozi nakon više od dvije godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.