x

Unikat

Ferrari otkrio model SP38: Samo jedan primjerak za posebnog kupca

Ferrari SP38 inspirisan je legendarnim modelom F40 i jedini je primjerak koji je Ferrarijev odjel za specijalne izvedbe napravio po narudžbi posebnog kupca.

Jedinstveni Ferrari SP38 zasnovan je na modelu 488 GTB od kojeg "posuđuje" šasiju i pogonsku grupu, a u Maranellu kažu da ga je naručio jedan od najposvećenijih kupaca koji je automobil preuzeo (i probao) na Ferrarijevoj testnoj stazi Fiorano.


Napravljen u Ferrarijevom odjelu u kojem su zaduženi za unikatne modele, uz sugestije kupca koji je strastveni poklonik modela F40 i automobilskih trka, SP38 sa sobom donosi sve vrijednosti koje Ferrari čine najpoznatijom automobilskom kompanijom na svijetu. 


Među nekoliko detalja na jedinstvenoj karoseriji posebno se izdvajaju kućišta prednjih i zadnjih svjetala, unikatne felge i veliki poklopac/spojler ispod kojeg je smješten 3,9-litarski biturbo V8 motor koji raspolaže sa 670 KS pri 8.000 obr/min i 760 Nm najvećeg obrtnog momenta.


Unutrašnjost automobila još uvijek nije otkrivena, a publika će premijerno moći da ga vidi 26. maja na prestižnoj izložbi Concorso d’Eleganza Villa d’Este.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.