x

Ferrari Utility Vehicle

Ferrarijev SUV bi mogao stići i prije očekivanja

Iz Ferrarija je nedavno stigla potvrda kako će na tržište u skoroj budućnosti stići FUV, odnosno Ferrari Utility Vehicle.

Drugim riječima, radit će se o modernom SUV-u, odnosno crossoveru koji će biti odgovor Marenella na Lamborghini Urus i druge slične premium modela drugih inače isključivo sportskih proizvođača.

Ferrarijev šef Sergio Marchionne je nedavno rekao da će otprilike trebati oko 30 mjeseci kako bi se donijele sve potrebne odluke za realizaciju ovog projekta, no čini se kako bi do realizacije moglo doći i puno prije. Točnije, Auto Express javlja, pozivajući se na insajdere, da bi crossover s propetim konjićem na svom nosu mogao biti predstavljen već prije kraja iduće godine.

Razloga za ubrzavanje projekta je više. S jedne strane rastuća popularnost SUV-ova znači više novca u tom segmentu, a ranije ograde kupaca Ferrarija prema tome da u Maranellu proizvedu SUV je svakim danom sve manje. Nadalje, Lamborghini je trenutno s Urusom pobrao veliku pažnju i čini se da s prodajom neće imati nikakvih problema pa je sasvim logično da Ferrari sada želi što je moguće prije nadoknaditi ovaj "zaostatak."

Tehničke karakteristike ovog noviteta za sada nisu poznate, no za očekivati je da će se u ponudi gotovo sigurno naći i hibridno pokretana verzija te da će se raditi o modelu s pogonom na sva četiri točka.


( Autonet )

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.