x

Formula 1 potvrdila staze za šest sprint utrka 2023.

Formula 1 potvrdila je kojih će šest staza biti domaćini sprint vikenda, a među njima su i četiri staze koje dosad još uvijek nisu bili domaćini ovakvoga formata trkaćega vikenda.

Za iduću sezonu broj sprint vikenda bit će udvostručen, a staze koje će biti domaćini su Baku, Red Bull Ring, Spa Francorchamps, Losail, Austin i Interlagos, od čega su samo Red Bull i Interlagos već bili domaćini sprint utrka, donosi MAXf1.net.

Sprint format vikenda, koji uključuje samo jedan slobodni trening uoči kvalifikacija u petak, uveden je 2021. s tri sprint vikenda, koliko ih je bilo i 2022., a 2023. bit će ih šest.


Interlagos je jedina staza koja je bila domaćin sprint utrka u sve tri sezone u kojoj su se vozile takve utrke.

Katar se vraća u kalendar 2023. sa stazom Losail koja je debitirala u kalendaru 2021. gdje se vozila noćna utrka i na kojoj se MotoGP serija vozi od 2004. godine, a utrka nije bila dio kalendara 2022. kako bi se zemlja usredotočila na organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva.


Sprint utrke 2021. – Silverstone, Monza i Interlagos.

Sprint utrke 2022. – Imola, Red Bull Ring i Interlagos

Sprint utrke 2023. – Baku, Red Bull Ring, Spa Francorchamps, Losail, Austin i Interlagos, od čega su samo Red Bull i Interlagos već imali sprint trku-


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.