x

haos

Futa ugasio Karleuši Jutjub kanal, ona se oglasila brutalnom porukom: Taj čovjek me ucjenjuje i reketira!

Jutjub kanal pop zvijezde Jelene Karleuše je ugašen, nakon što je Aleksandar Radulović Futa, suprug pokojne Marine Tucaković, isti prijavio, odnosno na njega je stavljena restrikcija zbog navodne zloupotrebe autorskih prava. Konkretno, kanal je tri puta strajkovan, što je značilo automatsko gašenje istog.

Futa navodi kako je riječ o "zloupotrebi autorskih prava" koje ima njegova pokojna supruga na Jelenine pjesme, ali nije jasno zbog čega jer je Karleuša uredno platila svaki tekst pjesme koji joj je Marina napisala.

Futa je ovim povodom izjavio sljedeće, za Novu:


- Tačno je. Ima raznih ljudi kojima će sada biti ugašeni kanali. Ne znam ni koje pjesme, ni koji ljudi, ni koji kanali, to radi ekipa u moje ime. Ne znam pojedinačno. Ima ih dosta. U pitanju je Zakon o autorskim pravima koji konačno ima funkciju da zaštiti autore, jer ovaj vajašluk koji se tiče prisvajanja autorskih prava od strane pjevača nema smisla. Taj Zakon to rješava, komplikovano je. Meni je moj tim to tako objasnio, ja poštujem autorska prava koja se tiču Zakona - autorska prava Marine Tucaković i Milana Laće.


Međutim, kako Telegraf.rs saznaje, radi se o sljedećem. Futa ne spori da je Jelena kupila pjesme od Marine, ali on kao novi vlasnik tih prava sada potražuje da Jelena njemu plati za ponovno izvođenje pjesama.

To znači da bi Jelena morala Futi da plati svaku pjesmu koju želi da izvede bilo gdje. Ovim potezom oštećeni su i kompozitori koji su radili na tim pjesmama, pošto oni imaju prava na tantijeme od SOKOJ-a.


Ovim povodom pozvali smo i Jelenu, koja je vidno razočarana onim kroz šta prolazi sa Marininim suprugom.

- Moj Jutjub kanal će, naravno, uskoro biti vraćen. Suprug Marine Tucaković pokušava ucjenom i prevarom da se bespravno okoristi o minuli rad pokojne supruge i da me reketira ali mu to naravno neće poći za rukom. Umjesto da ga gorka sudbina nauči da bude bolji čovjek, on je pokazao svoje bolesno gramzivo pohlepno lice. Njim se sad bavi sud i moj advokatski tim, a i karma. Na ovu temu se više neću oglašavati jer mi je ispod časti - poručila je Jelena za Telegraf.rs.

..

(Telegraf.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.