x

GLAS PROTIV MRŽNJE: Otvorena humanitarna izložba i poetska večer koja okuplja mnogo umjetnika iz regije!

Sinoć je otvorena aktivistička i humanitarna izložba i poetska večer „Glas protiv mržnje“ u art kinu „Kriterion“ koja će okupiti mnogo umjetnika regije, a likovni radovi bit će postavljeni do 10. 4. 2016.

Događaj je organizovan od strane Umjetničkog društva „Val“, slobodne nomadske umjetničke trupe „Diogenes Poetes“, Novosadskog književnog kluba i SAMUS-a (Savez Mladih Umjetnika Sarajevo), a cilj ovog događaja je da okupi umjetnike koji su spremni svojim djelima i nastupima reći da su protiv mržnje, terora i nasilja.

 

Povod za ovaj događaj je trenutna situacija u svijetu, ali i podrška Kriterionu koji već dugo vremena pomaže kulturi i kreaciji BiH i regije, a koji i sam ima neugodna iskustva s nasiljem i mržnjom. Zbog toga će ovaj događaj biti otvoren 6. aprila – dan otpora grada Sarajeva, pa su od strane svih organizatora pozvani umjetnici da daju otpor mržnji i netoleranciji kako u regiji, tako i u svijetu.

 

Humanitarni dio događaja bit će organizovan u vidu prodajne izložbe uz pomoć koje će se skupiti novac za pomoć Ani Ilić, mladoj i talentovanoj pjesnikinji koja boluje od rijetkog oboljenja – Friedreich’s ataxia sindroma. Ovoj djevojci je novac potreban za lijekove, koji su jako skupi i rijetki. Ana je izuzetna studentica Filozofskog fakulteta, rođena 25. 12. 1995. godine. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.