x

Evropska liga

Griezmann u finišu meča spasio Atletico poraza od Arsenala, odluka o finalisti pada u Madridu

Nogometaši Arsenala i Atletica remizirali su na Emiratesu u prvoj utakmici polufinala Evropske lige odigravši neriješeno 1:1.

Topnici su od samog početka utakmice krenuli žestoko ka golu španske ekipe, a prvu priliku imao je Lacazette već u šestoj minuti kada je pogodio stativu.

Već u narednom napadu Lacazette je pokušao iskoristiti dobar centaršut, pucao je glavom, ali je Oblak pokazao odlične reflekse i fantastično zaustavio loptu da ne završi u mreži.


A onda već u desetoj minuti se desio možda i ključni detalj utakmice. Sudija Turpin je Vrsaljku dodijelio (pre)strogo drugi žuti karton pa je desni bek Atletica morao ranije pod tuš. S ovom odlukom se nije složio trener Madriđana Diego Simeone pa je i on ubrzo isključen te poslan na tribine.

Arsenal je pokušao već u prvom poluvremenu iskoristiti terensku nadmoć, a u 21. minuti Welbeck je propustio veliku priliku kada je golman fantastično odbranio.


Kazna za promašaje mogla je uslijediti osam minuta prije odlaska na odmor. Griezmann je dočekao odbijenu loptu na ivici šesnaesterca, uputio udarac, ali je Ospina sjajno odbranio pa je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka.


U nastavku smo vidjeli sadržajno mnogo lošiju utakmicu. Ekipa Arsenea Wengera je apsolutno dominirala u posjedu lopte, stvarala pritisak, dok Atletico nije uputio niti jedan šut ka golu ekipe iz Londona.


Inicijativa se krunisana pola sata prije kraja meča. Lacazette je postigao gol glavom iz teške pozicije za vodstvo Topnika.

Arsenal je bio bolji i u nastavku utakmice, a onda je uslijedio šok u 82. minuti kada je Griezmann pogodio za konačnih 1:1.


Bh. reprezentativac Sead Kolašinac večerašnji meč odgledao je s klupe za rezervne igrače, a zanimljivo da Wenger nije izvršio niti jednu izmjenu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.